Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Grekiska

Grekiska är ett indoeuropeiskt språk som talas av omkring 13 miljoner människor främst i Grekland. Språket, i varianten demotisk grekiska ( Dimotikí), är officiellt språk i Grekland och på Cypern (tillsammans med turkiska), samt i EU. Det skrivs med det grekiska alfabetet.

Grekiska utgör en egen gren av de indoeuropeiska språken. Språket finns dokumenterat åtminstone sedan omkring år 1200 f.Kr.Klassisk grekiska var huvudspråket för den antika grekiska civilisationen

Nygrekiska skiljer sig på många sätt från klassisk grekiska, bland annat genom påverkan från andra språk under medeltiden, och genom stora förändringar i grammatiken. Likheten är dock tydlig, och den som kan nygrekiska förstår en stor del av en klassisk text och det mesta av en nytestamentlig text.

Förkunskaper
Det här är en kurs för dig som vill lära dig grekiska. Ordförrådet hämtar vi från vardags situationer.

Kursmaterial
Kostnad för kurslitteratur tillkommer senare.

Bra att veta
• Planerad kursstart för våren är vecka 4-8, för hösten 37-39.
• Om du angav din mejladress när du anmälde dig kommer kallelsen via mejl. Annars kommer den med post. Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
• En studietimme = 45 min
• Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
• Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
219240
Tidpunkt
18:45–20:15
Antal tillfällen
12
Antal lediga platser
11
Medarrangör
ABF Borlänge-Nedansiljan
Plats
ABF Vasagatan 27 1tr
Vasagatan 27 78432 BORLÄNGE
Pris
720 kr
Anmäl dig