Hoppa till huvudinnehåll

KORDA ART IN MOTION - Magisk dans i sensommarträdgård 2021

Magisk dansföreställning i Trädgården, speciellt koreograferad av Linda Forsman bland Matsesgårdens träd. Med sjön Grycken, som fond och med LOU T Lundqvists scenografi, som tillsammans med lindarnas atmosfär ger kraft och inspiration.

Koreografen Linda Forsman och Scenograf - Bildkonstnär - Musiker Lou T Lundqvist sätter de Dansen i Dalarna på kartan. I föreställningar där publiken följer dansarna till olika scener i Trädgården. Scener med djur, natur, bildkonst, elektroakustisk musik och musik live. Stig in i Trädgården och omfamnas av naturen, svalor som flyger, dansens flöde nära trädet och gräset. I upplevelser att bära med sig resten av året.

En rörelsepoetisk dans installation/garden performance! Magisk dans i sensommar trädgård med sjön Grycken som fond. KORDA Art in Motions dans - och bild produktion beskriver tidsrymder av dans, måleri, musik och rum. Lyssna med alla sinnen till ett inre landskap av kroppens toner, vilket speglar känslor, stämningar, tankar och poetisk realism. I kompositionens flödande växlingar av grupp och solosekvenser uttrycks dansens urkraft och mening.

Linda Forsman skapar en koreografi i trädgården där scenografin består av Lou T Lundqvists 5 meter höga målningar, som tillsammans med träd, jasmin och vinbärsbuskar samt objekt bildar symboliska scener. I föreställningen rör sig publiken tillsammans med dansarna till de olika scenerna i trädgården. En värld fylld av bilder, färg, form, koreografi, musik och poetisk verklighet. Med dans, musik och naturen skapas föreställningens mystik.

I sommarens dansföreställning förbinder rörelsen den inre världen med den yttre. Fysiskt, lek med tyngdpunkter, kraftmätning-tid-rum, uttrycker värme och ett inre landskap som är dansens poesi. Lou T Lundqvists ambienta musik tillsammans med tystnaden och naturens egna ljud förstärker upplevelsen.

KORDA Art in Motion stöds av Kultur & Bildning/Region Dalarna, Hedemora kommun och ABF Södra Östra Dalarna.

Biljetter www.visitdalarna.se eller www.kulturbiljetter.se

Ordinarie 275 SEK

Pensionär 225 SEK

Ungdom tom 16 år 125 SEK

Grupp minst 10 st 225 SEK/person

För information om Covid-19 restriktioner www.korda.org och www.folkhalsomyndigheten.se

 

  

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
160315
Startdatum
01 augusti 2021
Veckodagar
Söndag
Tidpunkt
19:00–20:30
Plats
Matsesgården Stigsbo, Stjärnsund
Stigsbo 207 77674 STJÄRNSUND
Pris
275 kr
Kontaktperson
Linda Forsman
info@korda.org; linda@korda.org