Hoppa till huvudinnehåll

KORDA ART IN MOTION - Magisk dans i sensommarträdgård 2021

Magisk dansföreställning i Trädgården, speciellt koreograferad av Linda Forsman bland Matsesgårdens träd. Med sjön Grycken, som fond och med LOU T Lundqvists scenografi, som tillsammans med lindarnas atmosfär ger kraft och inspiration.

Koreografen Linda Forsman och Scenograf - Bildkonstnär - Musiker Lou T Lundqvist sätter de Dansen i Dalarna på kartan. I föreställningar där publiken följer dansarna till olika scener i Trädgården. Scener med djur, natur, bildkonst, elektroakustisk musik och musik live. Stig in i Trädgården och omfamnas av naturen, svalor som flyger, dansens flöde nära trädet och gräset. I upplevelser att bära med sig resten av året.

En rörelsepoetisk dans installation/garden performance! Magisk dans i sensommar trädgård med sjön Grycken som fond. KORDA Art in Motions dans - och bild produktion beskriver tidsrymder av dans, måleri, musik och rum. Lyssna med alla sinnen till ett inre landskap av kroppens toner, vilket speglar känslor, stämningar, tankar och poetisk realism. I kompositionens flödande växlingar av grupp och solosekvenser uttrycks dansens urkraft och mening.

Linda Forsman skapar en koreografi i trädgården där scenografin består av Lou T Lundqvists 5 meter höga målningar, som tillsammans med träd, jasmin och vinbärsbuskar samt objekt bildar symboliska scener. I föreställningen rör sig publiken tillsammans med dansarna till de olika scenerna i trädgården. En värld fylld av bilder, färg, form, koreografi, musik och poetisk verklighet. Med dans, musik och naturen skapas föreställningens mystik.

I sommarens dansföreställning förbinder rörelsen den inre världen med den yttre. Fysiskt, lek med tyngdpunkter, kraftmätning-tid-rum, uttrycker värme och ett inre landskap som är dansens poesi. Lou T Lundqvists ambienta musik tillsammans med tystnaden och naturens egna ljud förstärker upplevelsen.

KORDA Art in Motion stöds av Kultur & Bildning/Region Dalarna, Hedemora kommun och ABF Södra Östra Dalarna.

Biljetter www.visitdalarna.se eller www.kulturbiljetter.se

För information om Covid -19 restriktioner www.korda.org och www.folkhalsomyndigheten.se

  

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
160316
Startdatum
06 augusti 2021
Veckodagar
Fredag
Tidpunkt
19:00–20:30
Plats
Matsesgården Stigsbo, Stjärnsund
Stigsbo 207 77674 STJÄRNSUND
Pris
275 kr
Kontaktperson
Linda Forsman
info@korda.org; linda@korda.org