Hoppa till huvudinnehåll

SÅ BYGGER VI GEMENSAMT VÄLSTÅND I SVENSKA KOMMUNER

YLVA LUNDKVIST FRIDH föreläser digitalt via TEAMS 14 april kl. 19.00-20.00 Anmäl dig till foreningen.vargen@gmail.com Kulturföreningen Vargen skickar möteslänk till din mailadress

Preston-modellen för "community wealth building", eller "lokalt gemensamt välståndsbygge" har blivit internationellt erkänd som en banbrytande, välfungerande strategi för socialt och miljömässigt hållbara ekonomisk utveckling underifrån.

Genom att skapa en gemensam förståelse med politiker och tjänstemän för hur kommunen kan använda alla delar av sin organisation och sina ekonomiska muskler för att gynna social rättvisa och lokal utveckling har den tidigare fattiga kommunen Preston tjänat som förebild. Flertalet kommuner i Storbritannien och USA som nu jobbar med modellen för att förstå hur deras resurser flödar och hur de kan "täppa till läckagen".

Under kvällens samtal kommer Ylva Lundkvist Fridh, som bland annat skrivit rapporten "Strategi för lokalt gemensamt välståndsbygge" (Hela Sverige ska leva & Färnebo Folkhögskola 2019), att ge en introduktion till de bakomliggande principerna, arbetssätten och de möjliga resultaten - ur ett svenskt perspektiv.

 

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
160349
Startdatum
14 april 2021
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
19:00–20:00
Antal lediga platser
60
Medarrangör
Kulturföreningen Vargen
Plats
Digitalt Teams
Pris
Gratis