Hoppa till huvudinnehåll

Teater: Ex

Ex är en nyskriven psykologisk dramakomedi specialskriven för Riksteatern av den framstående tyske dramatikern och teaterregissören Marius von Mayenburg. Han anses vara en av Europas mest intressanta dramatiker och hans pjäser har översatts till mer än 30 språk.

Utifrån sett är de det perfekta paret med en perfekt familj. Båda är framgångsrika, hon är läkare och han arbetar på ett stort arkitektkontor. De bor tillsammans med sina två små barn i en vacker lägenhet. Men så en natt dyker mannens ex-flickvän upp i deras hem, och plötsligt förvandlas tillvaron till en mardrömsaktig spiral av påståenden, avslöjanden och förnedring. Intentionerna som ligger bakom vem de valt att bilda familj med framstår nu som nästan mer präglade av frågor om utbildning och klass än om kärlek och passion. Det på ytan perfekta livet börjar snabbt krackelera och går emot total kollaps.

En svart humor ligger mellan raderna och blixtrar till i de vassa replikerna där karaktärerna möter sig själva och sina tillkortakommanden. På många sätt likt Lars Norén i det psykologiska borrandet, den svarta humorn och det brutalt ärliga.

Biljettpris:
Medlem, vuxen 300 kr, t.o.m. 25 år 100 kr
Icke medlem, vuxen 400 kr, t.o.m. 25 år 125 kr

Förköp via Tickster och Globe Bokhandel. Kvarvarande biljetter i Avenyteaterns kassa från kl. 18.00

I samarbete med Ludvika teaterförening, en del av Riksteatern, en ideell kulturförening som köper in och arrangerar teater- och andra kulturprogram i Ludvika kommun.

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
29517
Startdatum
11 november 2021
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
19:00–21:00
Medarrangör
Ludvika Teaterförening
Plats
Folkets Hus Ludvika
Carlavägen 24 77131 LUDVIKA
Pris
400 kr
Kontaktperson
Ove Stadig
ove.stadig@telia.com