Hoppa till huvudinnehåll

Medlem i Facket 2

Har du gått Medlem i facket 1 och har ett intresse för samhälle och politik? Funderar du över den orättvisa värld vi lever i och undrar om det måste vara så? Vill du bygga ett gott samhälle där det råder jämlikhet och respekt för människovärdet? Medlem i facket 2 är i så fall utbildningen för dig!

Utbildningen planeras i dagsläget att genomföras på Brunnsviks folkhögskola i Ludvika. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och kursen kan därmed ställas om till digitalt via Teams. Du behöver då ha tillgång till en dator med mikrofon, webbkamera, bra uppkoppling, gärna headset.

Utbildningen handlar om att tänka fackligt kring makt, intressen och samverkan. Målet är att ge röst åt dig själv, åt kamraterna på arbetsplatsen och värna det demokratiska samtalet. Syftet är att inspirera till handling och lägga grunden för fortsatta samtal. Ytterst handlar det om att värna det fackliga samhällsuppdraget - där du kan göra skillnad.

Målgrupp: Medlemmar i facket.
Anmälan:
Du anmäler dig till din fackliga organisation senast den 20 september.
Ekonomi:
Deltagaravgiften är 1 500 kr inkl kursmaterial och betalas av anmälande organisation.

Stipendiefonden 2021

Kursen genomförs med LOs stipendiefond. Stipendiet är 120 kr/timme eller 960 kr/dag under 2021 och betalas ut till kursdeltagare som har förlorat inkomst under utbildningstiden.Totalt kan en och samma medlem erhålla stipendium för 57 timmar.

Stipendiet kan fås för följande kurser:                                                                                                                                                                                                     Facklig introduktion, Facklig Medlemsutbildning steg 1 & 2.

Har du frågor eller funderingar över utbildningen? Kontakta din fackliga organisation eller ABF Dalarna.                                                                                                    Titta gärna in på www.lo.se för att hitta fler fackliga utbildningar

OBS! Deltagaravgiften debiteras till fullo om deltagare utan avanmälan uteblir från utbildningen.

Kontaktuppgifter till ABF Dalarna:

Yvonne Persson, 070-667 34 72, yvonne.persson@abf.se (Ombudsman)

Karin Bergkvist, 073-842 79 55, karin.bergkvist@abf.se (Pedagogisk utveckling)

Christina Falk-Thomsen, 070-290 02 19, christina.falk-thomsen@abf.se (Administratör, anmälningar till kurser mm)

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
10964
Startdatum
19 oktober 2021
Veckodagar
Tisdag, Onsdag, Torsdag
Tidpunkt
09:00–16:00
Antal tillfällen
3
Antal lediga platser
18
Medarrangör
LO-Distriktet i Dalarna och Gävleborg
Plats
Brunnsviks Folkhögskola (Ludvika)
Grangärdevägen 79 77131 LUDVIKA
Pris
1500 kr