Hoppa till huvudinnehåll

Skaffa höns? Höns som hobby!

Vill du skaffa höns? Vilken sorts hönor ska du välja? Hur ska du inreda hönshuset? Vad äter höns och vad finns det för lagar och regler vid hönshållning? Här får du praktiska tips om hönshållning i allmänhet.

Cirkeln görs i samarbete med Västebergslagens hönsförening. Vi avslutar med att åka på studiebesök.

Upplägg

Utgångspunkten i alla våra studiecirklar/kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i cirkeln men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Veckodag anpassas efter deltagarnas önskemål

Förkunskaper

Studiecirkeln passar alla oavsett förkunskaper. Vi blandar nybörjare och erfarna deltagare för att få en bra grupp. Genom våra olika erfarenheter lär vi och inspireras av varandra.

Cirkelledare

Alla våra ledare erbjuds grundläggande cirkelledarutbildning.

Studiematerial

Material ingår inte i kursen. Cirkelledaren visar eventuellt material och tar upp beställning av det vid första träffen.

Bra att veta

  • Cirkeln/kursen startar så snart den är fulltecknad. Du meddelas definitivt besked om start ca 1-2 veckor före cirkelstart.
  • Om du angav din mejladress när du anmälde dig kommer kallelsen via mejl. Annars kommer den med post. Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • Helt arbetslösa och sjukskrivna har 50% rabatt på alla ordinarie deltagaravgifter.
  • En studietimme = 45 min
  • Studiematerial ingår inte i avgifterna (om inte så anges).
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
28226
Tidpunkt
18:00–21:00
Antal tillfällen
4
Antal lediga platser
11
Medarrangör
Västerbergslagens hönsförening
Plats
ABF Smedjebacken
Vasagatan 13 77731 SMEDJEBACKEN
Pris
350 kr
Cirkelledare
Karl-Erik SkilströmCatarina Blixt