Hoppa till huvudinnehåll

Teaterföreställning - Hjärta av Glas

Onsdag den 7/6 visar Folkteatern sin föreställning Hjärta av Glas på Folkets Park i Bollnäs.

Kom till Långnäs och upplev kultur på spännande sätt på en magisk plats!

Föreställningen är meditativ, poetisk och filosofisk. Med ljus, videoprojektioner och levande musik skapas utrymme för reflektion.


Hjärta av glas är från början en bayersk folksaga som 1976 blev en film i regi av Werner Herzog. Den utspelar sig under slutet av 1700-talet, precis i brytpunkten mellan hantverkskonst och industrialismens intåg och världen står inför en oåterkallelig förändring. Den handlar om ett glasbruk som är vida känt för sitt unika rubinröda glas.
Precis när filmen börjar har glasmästaren dött och tagit med sig receptet i graven. Byns försörjning och gemenskap är beroende av sin glasfabrik. Trots att det rubinröda glaset inte längre går att återskapa fortsätter de att elda i ugnarna och hålla hyttan och glasproduktionen i gång, för att de inte vet något annat. De gör som de alltid har gjort, men det blir bara glas.


I den nyskrivna föreställningen Hjärta av glas blir filmen en fond för en poetisk skildring av vad som kan hända på en plats som förlorar sitt sammanhang och sysselsättning. Hur kan vi tillsammans skapa nya bilder av framtiden, som skiljer sig från den värld vi lever i idag? Hur ska det gå för oss – som individer, som kollektiv, i kommunen, i länet, i landet och i världen? Vi står även idag inför ett ofrånkomligt systemskifte och det finns all anledning för oss att fundera över hur det ska gå och vilken framtid vi tillsammans vill skapa.


Spelplatserna under turnén väljs ut med omsorg och exakthet för att komma i kontakt med olika perspektiv. Ett sökande utan att kräva några svar. En möjlighet att tänka nytt tillsammans och gräva djupare på platsen där vi spelar.

Biljetter finns att köpa via Folkteaterns hemsida: 
https://folkteaterngavleborg.se/program/hjarta-av-glas/?fbclid=IwAR2bGteNQ0ZEbH-q1zSBWcC7CSB-WNYBsarzhw4S4d4CaZtPREuxNuu9jlg

Ordinarie: 250 kr
Ungdom/student: 125 kr
Pensionär: 175 kr

Ett samarbete mellan Folkteatern Gävleborg, Kulturenheten Bollnäs och ABF Västra Hälsingland.

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
412969
Startdatum
07 juni 2023
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
19:00–21:00
Medarrangör
Folkteatern Gävleborg
Plats
Folkets Park Bollnäs - dansbanan
Långnäsvägen 51 82142 BOLLNÄS
Kontaktperson
Joakim Warnemann
joakim.warnemann@abf.se