Hoppa till huvudinnehåll

Örtmedicin på Träslottet

Varmt välkommen till en örtdag på Träslottet! 

Vill du lära dig grundläggande örtmedicin? Vad är en tinktur? Vad bör man tänka på när man skördar örter? Hur gör man ett eget läppcerat egentligen? 

Detta och mycket mer kommer du lära dig under dagen!


Vi går igenom ett stort antal växter som frodas precis runt om kring oss. Vi lär oss hur vi tar vara på dem, hur vi enkelt kan göra medicin av dem och till vilket område av hälsa och välmående vi bäst kan använde dem. 

Vi kommer att smaka, lukta och känna på växterna så att vi får en egen upplevelse av dem och börjar lära känna växterna. 

Vi kommer att gå ut på en promenad för att se vad som finns runt omkring oss.

Vi gör också ett eget cerat – som du får med dig hem! 

I juni är växtkraften sprudlande och jorden visar verkligen sin rikedom, det är en perfekt tid att fylla på med kunskap om hur vi kan ta till vara på det överflöd som finns i våra rabatter, på ängar och längs skogskanter.


Den här dagen passar perfekt för dig som är nybörjare, men också om du redan har en del erfarenhet och vill fylla på med ny kunskap av erfarenhet.   

Ledare är Idun Hansen. Hon är uppvuxen i Järvsö och bor numer mestadels i Berlin. Idun är utbildad Örtterapeut på Nordiskt Näringscenter i Stockholm och har haft många kurser inom örtmedicin bl.a. i Järvsö, Stockholm, Göteborg, Östersund och Berlin.

 

Vi kommer ha en matpaus under dagen så medtag egen lunch.

Varmt välkomna!

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
408447
Startdatum
01 juni 2019
Veckodagar
Lördag
Tidpunkt
11:00–17:00
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
25
Plats
Träslottet
Träslottet 82011 VALLSTA
Pris
600 kr
Anmäl dig