Hoppa till huvudinnehåll

Preppa Tillsammans- Cirkelledarutbildning

Vill du vara förberedd när något som kan påverka din och andras vardag inträffar? Vill du bygga ett nätverk med andra där ni kan lära er att hantera olika kriser på ett bättre sätt?
Välkommen till en cirkelledarutbildning med fokus på prepping och krisberedskap!

Utbildningen innehåller tre delar: Första delen är grundläggande information och kunskap om ABF. Vi ger dig de verktyg du behöver för att leda cirklar för ABF, med utgångspunkt i folkbildningen. Under utbildningen diskuterar vi saker som ABF:s historia, vår gemensamma värdegrund, ditt uppdrag som ledare samt sätter ord på vad skillnaden mellan folkbildning och utbildning är. Du får också med dig pedagogiska metoder som du kan använda dig av i din studiecirkel.

Den andra delen består av en ämnesutbildning i prepping/hem- och krisberedskap och har som mål att ge dig som ledare grundkunskap och trygghet i ämnet. Syftet med utbildningen är att kunna hjälpa deltagare i studiecirkel att finna vägar till kunskap avseende: grunder om människan och hur hon fungerar i svåra situationer; olika typer av kriser och katastrofer; samhällets beredskap, enskilda och närsamhällets beredskap (kunskap, färdigheter och materiel), exempel på källor och referenser, förslag på pedagogik (diskussionsfrågor, övningar, populärkultur som inspiration etc), problemlösning, myter och vanliga missförstånd.

Tredje delen fördjupar konceptet Preppa tillsammans som handlar om att förbereda sig tillsammans med andra i sitt närområde.

Som deltagare i denna utbildning blir du en del av vårt Preppa Tillsammans Community där vi regelbundet erbjuder inspirationsträffar och du får chansen att träffa fler aktiva ledare inom ämnet, från hela ABF Sverige.

Utbildningen ges på kvällstid klockan 18:00-20:30 och genomförs digitalt följande datum: 5, 7 och 12 september. Sista anmälningsdag är den 30 augusti 2022.

Utbildningen är en del av ABFs MSB finansierade projekt Preppa Tillsammans och är kostnadsfri. Material ingår.

Hjärtligt välkomna med er anmälan!

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
389295
Startdatum
05 september 2022
Veckodagar
Måndag, Onsdag
Tidpunkt
18:00–20:30
Antal tillfällen
3
Antal lediga platser
24
Plats
Teams
Cirkelledare
Emelie Bergermark
Anmäl dig