Hoppa till huvudinnehåll

Bokashi - workshop 22/5

Häng med oss - få kunskap och inspiration till hållbar vardagsnära matglädje!

Det går att odla så att du utarmar jorden och det går att odla så att du bygger upp den! Genom att lära dig metoder för hållbar cirkulär odling kan du skapa en god struktur och grund för odling, skörd och matlagning av egna näringstäta grönsaker – allt börjar i jorden.
Bokashi är ett enkelt sätt att ta hand om sitt matavfall.
På bara sex veckor kan du ha frisk jord med rikt mikroliv i som du kan odla i.

Målet med denna workshop är praktisk och teoretisk kunskap om hur bokashi fungerar, vad skillnaden mot andra typer av kompostering är, hur en jordfabrik fungerar och hur du kan använda den jord du varit med och skapat.

Denna workshop vänder sig till alla trädgårds- och odlingsintresserade, är öppen för alla och ingen förkunskap krävs.

Upplägg: Detta är en kortare workshop på ca 2 h. Vi varvar teori med praktik och är utomhus oavsett väder. Alla deltagande måste ha lämpliga kläder för att delta utomhus hela tiden. Begränsat antal platser.

ABF västra Hälsingland erbjuder denna workshop i samarbete med Matverkstaden Järvsö, som erbjuder ett flertal kurser och workshops inom odling, matlagning och avfallshantering.

Kursledare: Bitte Käller, kock, lärare och odlingsutbildad. Johan Rytters, lärare, biodlare och utbildad inom permakultur och skogsträdgårdsodling.

Material: Material, samt kaffe/te ingår i avgiften.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
411855
Startdatum
22 maj 2022
Veckodagar
Lördag
Tidpunkt
10:00–12:00
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
10
Medarrangör
Matverkstaden Järvsö
Plats
Matverkstaden Järvsö
Nor Vallvägen 7 82754 JÄRVSÖ
Pris
350 kr
Anmäl dig