Hoppa till huvudinnehåll

Hügelbädd, No-dig och täckodling - workshop 17/9

Häng med oss - få kunskap och inspiration till hållbar vardagsnära matglädje!

Det går att odla så att du utarmar jorden och det går att odla så att du bygger upp den! Genom att lära dig metoder för hållbar cirkulär odling kan du skapa en god struktur och grund för odling, skörd och matlagning av egna näringstäta grönsaker – allt börjar i jorden!
Hügelbäddar, no-dig och täckodling innebär många odlingsfördelar – vi går igenom och lär oss hur det fungerar.

Målet med denna workshop är att du ska ha en översiktlig kunskap om jordkemi, jordstruktur, mikroliv, no-digmetod, bygge av och odling i hügelkulturer, täckodlingens för- och nackdelar, samt en förståelse för människans roll i ekosystemen.

Denna workshop vänder sig till alla trädgårds- och odlingsintresserade. Den är öppen för alla och ingen förkunskap krävs.

Upplägg: Detta är en längre workshop på ca 6 h. Vi varvar teori med praktik. Vi är alltid utomhus oavsett väder. Alla deltagande måste ha lämpliga kläder för att delta utomhus hela tiden. Begränsat antal platser.

ABF västra Hälsingland erbjuder denna workshop i samarbete med Matverkstaden Järvsö, som erbjuder ett flertal kurser och workshops inom odling, matlagning och avfallshantering.

Kursledare: Bitte Käller, kock, lärare och odlingsutbildad. Johan Rytters, lärare, biodlare och utbildad inom permakultur och skogsträdgårdsodling.

Material: Material, samt kaffe/te och lunch ingår i avgiften.

Välkomna!

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
411858
Startdatum
17 september 2022
Veckodagar
Lördag
Tidpunkt
10:00–16:00
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
10
Medarrangör
Matverkstaden Järvsö
Plats
Matverkstaden Järvsö
Nor Vallvägen 7 82754 JÄRVSÖ
Pris
750 kr
Cirkelledare
Johan Rytters
Anmäl dig