Hoppa till huvudinnehåll

Odla i lasagnebädd - Workshop

Häng med oss - få kunskap och inspiration till hållbar vardagsnära matglädje!


Det går att odla så att du utarmar jorden och det går att odla så att du bygger upp den! Genom att lära dig metoder för hållbar cirkulär odling kan du skapa en god struktur och grund för odling, skörd och matlagning av egna näringstäta grönsaker – allt börjar i jorden! Lasagnebäddar innebär många odlingsfördelar – vi går igenom och lär oss hur det fungerar. En lasagnebädd är en odlingsbädd som anläggs direkt på gräsmattan. Du behöver inte gräva. Målet med denna workshop är att du ska ha en översiktlig kunskap om jordkemi, jordstruktur, mikroliv, no-digmetod, skapandet av lasagnebädd, täckodlingens för- och nackdelar, samt en förståelse för människans roll i ekosystemen. Vi utgår från den kunskap som finns i gruppen och bygger på och väver ihop teori och praktik


Matverkstaden Järvsö erbjuder ett flertal kurser och workshops inom odling, matlagning och avfallshantering.

Kursledare:
Bitte Käller, kock, lärare och odlingsutbildad.
Johan Rytters, lärare, biodlare och utbildad inom permakultur och skogsträdgårdsodling.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
412546
Startdatum
29 april 2023
Veckodagar
Lördag
Tidpunkt
10:00–16:00
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
12
Plats
Matverkstaden Järvsö
Nor Vallvägen 7 82754 JÄRVSÖ
Pris
875 kr
Anmäl dig