Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

AMERICAN AQUARIUM Onsdag 24 oktober i Tryckhallen

BJ Barham i American Aquarium tar berättandet på största allvar. När bandet besöker Falkenberg vankas musik i världsklass.
– Nästa sång handlar om att livet inte blir som man tänkt sig. Om du gillar sånger om att livet inte blir som man tänkt sig så har vi sju album till salu som alla tar upp samma tema, säger American Aquariums frontman BJ Barham med ett leende innan han vevar igång långsamma tunggungaren ”Lonely ain’t easy”.

Det pratas ofta om musik som är ”på riktigt”, men när det gäller BJ Barhams texter är det svårt att beskriva det på något annat sätt. BJ Barham är en historieberättare av rang som lyfter fram sina erfarenheter av livets mörkare sidor; det är så långt ifrån glättigt man kan komma. Det handlar om kampen mot alkoholismen som löper som ett ilsket virus i Barhams släkt (BJ själv är nykter sedan snart tre år), om frustrationen över att inte få pappans respekt (”han tycker fortfarande att jag lever på min hobby”), om brustna relationer, fattigdom och hopplöshet.

Allt framfört med en angelägenhet där Barham sjunger varje sång som om livet hängde på det. Han må skratta och vara avslappnad i mellansnacket, men under låtarna får han något zlatanskt i blicken, ser näst intill rasande ut och slänger upp gitarren i gevärsställning likt Johnny Cash.

Förköp av biljetter : ticketmaster

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
38167
Startdatum
24 oktober 2018
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
20:00–21:00
Medarrangör
Granstigen Promotions
Plats
Hwitan
31130 FALKENBERG
Pris
200 kr