Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

BesökTylö Fyr

Missa inte denna unika chans att besöka Tylön och Tylö fyr lördagen 18/8 2018

Biljett:

När du köper din biljett bokar du den tid du går upp i fyren. Man har 15 minuter på sig. Det är viktigt att man infinner sig i tid för att inte mista sin plats. Båttur mellan Trången och Tylön avgår kontinuerligt mellan 08:45-16:45. Sista båt tillbaka från Tylön 1800.

Mellan Trången och Tylön är det en distans på cirka 800 meter med beräknad restid till 10 minuter. Väder och vindriktning avgör om evenemanget kan genomföras. Vid inställt evenemang kontaktar Halmstad Tourist Center samtliga biljettköpare minst 12 timmar innan planerad avgång.

Köpt biljett återlöses ej, om inte avgången ställs in. Du kan även boka din plats på

www.ticketmaster.se.

Biljetter:

• Vuxen t/r 249:-

• Barn ej fyllda 12 år 99:-

Vägbeskrivning:

Trången ligger några hundra meter från Tjuvahålans affär intill Tyluddens fritidsby. Kör mot Tylösand och följ Tjuvahålsvägen till dess slut där parkering finns. Från parkeringen skyltas det sedan ner till avgångsplatsen.

Praktisk information:

• På Tylön leder en smal och ojämn stig från stenbryggan till fyren via fyrvaktarbostäderna varför resan inte är lämplig för rörelsehindrade eller barn yngre än 8 år. Hundar är ej tillåtna p g av djurlivet.

• I fyren kan endast 6 personer släppas in per gång på grund av begränsad plats i fyrtornet och dörrvaktens instruktioner måste följas. Notera noggrant den tid du bokat för att gå upp i fyren.

• Båtresan sker i upp till 6 meter långa, moderna båtar med plats för 4-6 passagerare. Båtarna har lågt djupgående för att kunna lägga till vid stenbryggorna på Tylön och i Trången.

• Båtföraren ansvarar för säkerheten under överfärden till och från Tylön. Båtförarens anvisningar måste följas. Flytvästar tillhandahålls och dessa måste ovillkorligen vara påtagna under överfärden. Endast biljettinnehavare får komma ombord på båtarna.

• Returresan är inte schemalagd utan deltagarna transporteras enligt köprincipen från Tylön tillbaka till Trången.

• På Tylön ansvarar var och en för sin säkerhet. Terrängen är på en del ställen oländig och försiktighet anbefalles.

Upplevelseinspiration:

På Tylön finns rika möjligheter till härliga bad både från stranden omedelbart till höger om stenbryggan eller klippbad runt ön. Ta gärna med picknic men tänk på att ta med dig ditt skräp tillbaka då varken sopsortering eller toaletter finns på den obebodda ön. Fika finns att köpa vid fyrväktarbostäderna.

Upplevelser på Tylön:

Förutom att besöka den unika fyren kan man lära känna hur ett dåtida fyrsamhälle kunde se ut. Detta är också ett viktigt syfte för Svenska Fyrsällskapet som vill öka intresset för och kunskapen om den uråldriga fyrkultur som präglar vårt kustlandskap.

Länsstyrelsen och Ornitologerna kommer att arrangera guidade turer och information med samling på Tylöns stenbrygga vid ankomst.

Ansvarsförsäkran:

Bokade och betalande deltagare (och eventuellt medföljande omyndiga barn) förbinder sig att inte göra Fyrägaren, Svenska Fyrsällskapet, Båtförare och/eller de som visar fyren ansvariga för ev. skador som kan drabba deltagarna vid besök i/på fyren och kommer till följd därav heller inte att i anledning av en eventuell skada rikta några ekonomiska anspråk mot Fyrägaren, Svenska Fyrsällskapet, Båtförare och/ eller de som visar fyren.

 

För femte gången ger Svenska Fyrsällskapet www.fyr.org och Statens Fastighetsverk www.sfv.se möjlighet att besöka Tylön och njuta av den hänförande utsikten från lanterninen i den unika Tylöfyren Boka din plats:Halmstad Tourist Center 035-12 02 00 , ticketmaster.se

 

 

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
38779
Startdatum
Veckodagar
Tidpunkt
Antal tillfällen
-
Antal lediga platser
-
Medarrangör
BryggCaféet Grötvik
Plats
Tylö Fyr
Tylön
Pris
Gratis
Kontaktperson