Hoppa till huvudinnehåll

Lär dig kommunicera bättre med personer med språkstörning

ABF Halland och DHB Väst (Riksförbundet för döva, hörselskadade barn och barn med språkstörning) med stöd av Allmänna arvsfonden erbjuder en två halvdagarskurs i Bildstöd – ett verktyg som kan underlätta vardagen för många som har behov av stöd och förenklad kommunikation.

Bildstöd är bra för alla och nödvändigt för några. Vill du lära dig mer? På kursen pratar vi om varför man ska använda bildstöd – och hur man går tillväga rent praktiskt. Tillsammans gör vi pratkartor, schema och kommunikationsknippor i olika bildstödsprogram.

Kursen kommer ta upp konkret användning av digitala bildstödsappar, användning av fysiska bilder i vardagen varvat med genomgång om språkstörning, den nya barnrättslagen, pekprat samt hur man själv kan gå tillväga för att skapa egna bilder/hitta fria bilder via internet.

 

Målet med kursen är att deltagarna ska komma igång med bildstödstillverkning och få ett tänk kring hur man bygger upp detta så att kommunikation blir möjlig och tillgänglig för alla.

 

Var? ABF Halmstad: Nässjögatan 10, Halmstad.

När? Lördag 24 april kl. 10.00 – 14.00 och lördag 9 maj kl. 10.00 – 14.00.

 

Kostnaden för kursen, studiematerial och fika är 200:-. Kostanden faktureras efter anmälan, vid senare avanmälan än 3 dagar innan kursstart debiteras halva summan. Sista anmälningsdag är onsdag 22/4.

Mejla martin.extor@abf.se eller ring 035-17 77 52 för mer info och anmälan till utbildningen.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
43495
Startdatum
25 april 2020
Veckodagar
Lördag
Tidpunkt
10:00–15:00
Antal tillfällen
2
Antal lediga platser
16
Plats
Nässjögatan 10
Nässjögatan 30248 HALMSTAD
Pris
200 kr
Cirkelledare
Marie-Louise Fritzén