Hoppa till huvudinnehåll

KvinnORKAn med Matilda Kjellmor

Det här är fem generationers kvinnors berättelser och strävan genom vår moderna historia. Om vardag och kraft. Om kvinnogöra och superkrafter. För kampvilja och överlevnad, tårar och skratt. Om att kvinnor i alla tider haft behov av fredade rum för att stötta, hylla och lära sig av varandra.

Vi möter Matilda i en personlig uppgörelse med sitt arv efter förmödrarna: mamma, mormor, mormorsmor och mormors mormor. Allt de har gjort, varit och allt det som de har orkat. Mormors mormor som hade åtta barn att ta hand om men ändå arbetade, mormors mor som kämpade för rätten till familjeplanering, mamma som jobbar hårdast av alla och ordnar kalas eller mormor som engagerar sig fackligt och bakar småkakor. Hur Matilda själv är vuxen nu och borde därför vara som dem men också hinna instagramma, driva projekt och ta hand om sitt känsloliv.

Med humor, lekfullhet och svärta reflekterar Matilda över sitt sociala arv. Allt är inom räckhåll i denna personliga betraktelse och hyllning över kvinnors liv och historia.

Medverkande: Matilda Kjellmor

Tid: 19.00-20.00

För biljetter kontakta Riksteatern Krokom

 

 

 

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
137160
Startdatum
08 mars 2022
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
19:00–20:00
Medarrangör
Riksteatern i Krokoms kommun
Plats
Ås Föreningshus
Nyhemsvägen 9 83694 ÅS