Hoppa till huvudinnehåll

Bakealong! Lär dig baka surdegsbröd från grunden via Facebook

Du lär dig göra surdegsbröd från grunden tillsammans med vår ledare. Studiecirkeln hålls digitalt i en sluten Facebookgrupp och Du blir efter anmälan, som är bindande, tillagd i bakgruppen. Vår ledare Ibo har bakat surdegsbröd i många år och i Tyskland där hon kommer ifrån finns lång tradition av surdegsbakning.

Du behöver ett Facebook konto och bra internet så du kan koppla upp dig i gruppen!

Surdegsbröd från grunden vecka 5 och 6.

Ni träffas vid tider som ni bestämmer gemensamt!

Kursen riktar sig till dig som vill lära sig att baka surdegsbröd från grunden. Under kursen kommer ni

  • att starta en egen råg surdegsgrund
  • att baka surdegsfrallor och grytbröd hemma
  • att få lite teori och andra bra tips
  • att få guidning och svar på (de flesta) frågor

Ni behöver inte

  • förkunskaper eller
  • professionella verktyg 

Men däremot köp hem:

  • fint rågmjöl
  • vetemjöl special alt. vetemjöl
  • rågsikt
  • salt
  • vatten
  • en glasburk med lock (minst 0,5 liter)
  • TÅLAMOD

Kursen hålls digitalt i en sluten Facebookgrupp.

Kursen pågår i 2 veckor med ett antal digitala träffar.All information kommer löpande i Facebookgruppen.

Start: Måndagen 31/1 kl. 18 sätts själva rågsurdegsgrunden.

Vi kommer att få igång en surdeg, baka med den och hålla surdegsgrunden vid "liv".

Ni kommer att få skriftliga instruktioner samt att vi träffs online för praktiska moment.

Frågor från er besvaras dagligen så snabbt som möjligt. Ni kommer även få lite historik samt tips och råd.

 

 

 

Kostnad:  495 kr då ingår digitala träffar, filmer och guidning hela vägen. Minst 6 deltagare. Frågor? Kontakta ledaren Ibo Schupp Jonasson

Helst sms till 073-8062686 eller till insj3@hotmail.se

 

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
137090
Startdatum
31 januari 2022
Veckodagar
Söndag
Tidpunkt
18:00–19:00
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
11
Plats
Distans
Pris
495 kr
Cirkelledare
Ibo Schupp-Jonasson
Anmäl dig