Hoppa till huvudinnehåll

Klimat och samhällsutveckling ur ett glesbygdsperspektiv

Vill du diskutera klimat och samhällsutveckling ur ett glesbygdsperspektiv? Var med och påverka!

Vill du diskutera klimat och samhällsutveckling?

Vi välkomnar Dig att delta i en fokusgruppsintervju där ABF samarbetar med Linköpings universitets center för Klimatpolitisk forskning.

Linköpings universitet har startat ett forskningsprojekt som handlar om att beskriva vad klimatomställning innebär för glesbygden och de som bor där. För att kunna beskriva det på ett bra sätt behöver vi prata med just Dig som bor i glesbygd.

Fokusgruppsintervjun är som ett gruppsamtal som leds av en forskare. Under samtalet kommer ni att prata om tillexempel hur ni upplever att ni har påverkats av klimatfrågan och vad som är viktigt för er om samhället ska ställas om för att minska utsläppen.

Du som deltar behöver inga särskilda förkunskaper och du behöver inte vara engagerad i klimatfrågan, vi vill höra så många olika tankar, åsikter och erfarenheter som möjligt.

Fokusgruppsamtalet kommer att ljudinspelas och transkriberas och du kommer att få ge ditt samtycke skriftligen när ni ses. Projektet följer Vetenskapsrådets etiska riktlinjer. Därför kommer vi inte att uppge ditt namn när vi rapporterar resultat och vi analyserar framförallt återkommande argument, snarare än individuella åsikter.

Varmt välkommen!

Hälsar


Kajsa-Stina Benulic, Dr.
Biträdande lektor för Linköpings Universitet

 

 

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
137808
Startdatum
23 november 2021
Tidpunkt
17:00–19:00
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
7
Plats
Folkets Hus Strömsund
Ramselevägen 6 83335 STRÖMSUND
Pris
Gratis