Hoppa till huvudinnehåll

Grundkurs i Fox. INTRESSEANMÄLAN. Luleå ht 20.

Fox dansas i par med förare och följare, rollerna är könsneutrala. I anmälan anger du om du vill vara förare eller följare, då vi strävar efter jämna par. Pga covid 19 inväntar vi hösten och eventuellt ändrade rekommendationer från folkhälsomyndigheten innan vi sätter ett startdatum. Välkommen med din intresseanmälan!

Den här kursen är till för dig som aldrig dansat tidigare, dig som redan dansar och vill lära dig en ny dans eller som behöver fräscha upp tidigare kunskaper.

Fox är den vanligaste pardansen i Sverige och har sina grunder i foxtrot, men är en friare dans med influenser från andra danser. Fox utvecklas ständigt och det finns många varianter, dels namngivna från olika kända instruktörer, men framförallt genom att den skapas av paret till musiken. Fox dansas i par med en förare och en följare. Numera är rollerna könsneutrala och det förekommer även att paret byter roller mellan eller under danser. Fox dansas till ett brett utbud av musik, t ex pop, rock och blues.

Kursen utgår från Foxfriends grundkurskoncept och under kursen ges du förståelse för och övar dig i Foxens grunder: föra och följa, steg, vändningar, samspel och hur det går till på socialdansgolvet.

Är ni ett par som anmäler er gör ni varsin individuell anmälan. Gör en anteckning om vem er anmälningspartner är.

TÄNK PÅ: Du måste ange vilken roll du vill lära dig dansa, dvs förare eller följare. Om du sedan tidigare dansar Fox i den ena rollen kan du gå kursen i den andra rollen för att utöka din kunskap.

ANGÅENDE PRIS: 700 kr är normalpris. Medlemmar i Foxfriends betalar 500 kr. Studenter betalar 350 kr. Är du medlem eller student måste även det antecknas i anmälan, så vi skickar dig rätt faktura. Medlemskort/studentkort visas upp vid kurstillfället.

LEDARE: Kerstin och Arne Lindström är rutinerade ledare. De dansar både förare och följare och har tillsammans mer än 60 års erfarenhet av Fox.

ÖVRIGT: Under kurshelgen är det en timme lunch/dag. Mat ingår ej, men mikro finns om du vill värma medhavd mat.
Alla frågor runt anmälan eller fakturor, kontakta ABF Norr Luleå: info.lulea@abf.se
Övriga frågor: hej.foxfriends@gmail.com

 

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
970202
Startdatum
30 augusti 2020
Veckodagar
Söndag
Tidpunkt
10:00–16:00
Antal tillfällen
2
Antal lediga platser
34
Medarrangör
Foxfriends i Luleå
Plats
IOGT/NTO Lokalen Luleå
Köpmantorget 97231 LULEÅ
Pris
700 kr
Cirkelledare
Kerstin Lindström
Anmäl dig