Hoppa till huvudinnehåll

YIN Yoga med Lotta Nyberg

Yin är i grunden en klass för din energiska kropp. Ursprunget ligger i den kinesiska medicinen där fokuset är att öppna upp energiflödet i kroppens meridianer. Förutom det, så arbetar du med yin in i dina passiva strukturer i kroppen. Bindväv, fashia, leder, ligament.

Visste du att hela din kropp påverkas utav hur din fashia/bindväv mår? Den fibrösa vävnad, ditt informationsnät, det som kapslar in alla dina celler. Skelettet, musklerna, organen, ja, så gott som alltihop. Denna vävnad är en del av det som ingår i vad jag kallar för ”Yin kroppen”. Den som behöver en helt annan sorts uppmärksamhet än musklerna. (När du ”tränar” din bindväv (yin yoga), så skapas mer utrymme för dina muskler, och ger dig mer rörelseutrymme i kroppen, och i sin tur – mindre stelhet, mindre smärta.) Yin yoga är en mer passiv praktik. Där du mjuknar i din muskelaktivitet för att komma åt dina yin strukturer.

Bra att veta: Passar nybörjare. Mattor och annan rekvisita finns att låna. Under Yin yogan kan du med fördel ha mjuka sköna inte för åtsittande kläder, gärna långärmat, då det är en fysiskt mer passiv praktik och du annars kan känna dig kall.Yoga praktiseras utan skor, I Yin yogan kan du med fördel ha på dig ett par yllestrumpor.

Tisdagar kl 18.30-20.00

12 platser, skynda att boka din plats i gruppen!

 

Lo-fackförbund ger rabatt till sina medlemmar om de går cirklar hos ABF, hör med ditt fack om du kan få till denna kurs?

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
962567
Startdatum
08 oktober 2019
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
18:30–20:00
Antal tillfällen
8
Antal lediga platser
2
Plats
pa-A Lotta Loves yogastudio
Kirunavägen 19 98431 PAJALA
Pris
1000 kr
Cirkelledare
Lotta Hieta Nyberg
Anmäl dig