Hoppa till huvudinnehåll

Motivförenkling med Lars A Persson

5-7 februari 2021 i Piteå


I den här kursen ger Lars tips på hur du hittar olika förenklingsgrader som passar just dig, i ditt måleri. Vi kommer att arbeta med olika verktyg, maskering och annat för att därigenom renodla och förtydliga uttrycket och essensen i ditt måleri. ”Vad är det viktigaste i din bild, vilka detaljer kan du ta bort?” Övningar i komposition och färgskala ingår. Alla moment demonstreras alltid först av Lars och dagarna avslutas med gemensamma bildgenomgångar.

Alla målare är välkomna på kursen. Medtag bara din målarlust och nyfikenhet hälsar Lars.

Om Lars A Persson:
Lars arbetar heltid som bildkonstnär med akvarellteknik som huvudinriktning. Han är en rutinerad och omtyckt gästlärare och inspiratör som undervisar över hela Norden och i medelhavsområdet. I kurserna ligger fokus på akvarellteknikens många uttrycksmöjligheter och att arbeta med nyfikenhet och målarlust för att undvika alla typer av onödiga prestationskrav.

Hemsida: www.larsapersson.com
Facebook: www.facebook.com/larsa.persson.98/

Praktiska detaljer:
Lars kommer att ha med sig att ta med lite papper, tubfärger o några olika penslar till försäljning för den som önskar. I övrigt tar du med eget material som papper, färg, penslar, vattenbehållare och andra verktyg du vill använda. En fullständig utrustningslista kommer att skickas ut närmare kursstart (men i god tid).

Vi håller till på övervåningen på ”Ladan”, Prästgårdsgatan 23 i Piteå. Alla deltagare jobbar vid ett helt eget bord. Skyddsplast till borden finns på plats. Lunch och fika tar man med själv. Det finns ett kök där man kan värma mat, koka kaffe mm.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
973197
Startdatum
05 februari 2021
Veckodagar
Fredag, Lördag, Söndag
Tidpunkt
10:00–17:00
Antal tillfällen
3
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
P Ladan
Prästgårdsgatan 23 94132 PITEÅ
Pris
3000 kr
Cirkelledare
Lars Persson
Anmäl dig som reserv