Hoppa till huvudinnehåll

Teckning för ungdomar, nivå 1 Piteå-Öjebyn

Lär dig teckna från grunden. Linjer, vinklar, skuggor, stilleben, munnen, näsa, ögat och örat. Därefter diverse övningar. Vi tecknar med både ritkol och blyerts.

Nivå 1 är för dem som inte redan har gått någon teckning med Håkan, eller som redan gått en eller två terminer.
Som yngst kan man gå i 5:an (10-11 år) för att delta. Är man yngre så är det svårt att tillgodogöra sig det vi går igenom - och dessutom brukar man bli så trött fram på kvällen. Så därför tar vi inte in yngre än detta - man får vänta tills man vuxit till sig.

För de som går kursen för första gången så är upplägget för de 10 gånger vi träffas följande:
1. Lite olika grundläggande småövningar. Det är även för att jag som är ledare ska se ungefär vilken nivå ni är på, så jag kan hjälpa er utifrån det. Alla brukar vara i olika åldrar och har tecknat olika mycket.
2. Linjer, vinklar (hur saker lutar), lite om perspektiv: vi tecknar en "kub" (fyrkantig grej).
3. Skuggor: vi tecknar ett "klot" (rund grej).
4. Vi tecknar ett "stilleben" (=grejer man ställer upp) med både rundare och fyrkantiga saker.
5. Vi tecknar ett till "stilleben" med en vit kopp och vit tillbringare.
6. Munnen. Jag går igenom vad man kan tänka på när man tecknar en mun och så tecknar vi utav en mun från en skulptur.
7. Näsan.
8. Ögat.
9. Örat.
10. Ett stilleben med flaska, fat och äpplen.

Vi tecknar med både ritkol och blyerts. Sista övningen även med vit och svart krita på grått papper.
En materialavgift på 700 kr tillkommer för den som är ny i kursen (betalas till cirkelledaren som delar ut materialet). Då ingår allt som behövs för själva tecknandet. (Ev. kan man även köpa en "portfolio" för att ha sina teckningar i så de inte blir blöta eller råkar förstöras på något annat sätt när man tar hem dem. Sådana finns att köpa på Clas Ohlson: köp den i A2-storlek.)
Ni har tiden 17.30-19.00. Man kan (rekommenderas) stanna kvar kostnadsfritt i lokalen till ca 20.00 om man inte är färdig med dagens övning.

För dem som redan gått en termin så lägger jag upp kursen i samråd med deltagarna. Vanligtvis går jag igenom hur man tecknar tyg (bra att kunna om man ska teckna kläder på människor), glas, metall och svarta föremål för dem som går andra terminen. Jag kan även gå igenom mer om ansiktet och porträtt om man vill: det är min egen specialitet. Övningar med natur, bilar, djur, m.m. kan fixas. Jag har även en hel del böcker om Manga, Fantasy och annat, även om jag själv inte är någon specialist på just Manga.
Ingen materialavgift tillkommer. Pennor m.m. som man har från första terminen brukar räcka ganska länge. Det som brukar behövas mest är mer papper och "fixativ". Jag har sådant till försäljning om man vill köpa.

Kursledare: Håkan Lundberg har konstutbildning i (främst) teckning från Konstakademin i San Fransisco, USA (Academy of Art University). Han har även studerat vid några andra Konsthögskolor/Akademier. Bl.a. vid en av Konstakademierna i Florens, Italien. Utöver detta har han även läst Konsthistoria, Konstvetenskap och Estetik vid Uppsala Universitet. En ej helt avslutad utbildning till Gymnasielärare gör att han har lite pedagogiska knep i bakfickan. Hans specialitet är just detta med att teckna. Som konstnär är han inriktad på Porträttecknande och målande.

Man kan kontakta kursledaren på info@teckning.nu <mailto:info@teckning.nu> eller 070-2001303 om man vill veta mer om kursen eller om man har några andra frågor.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
971591
Startdatum
17 september 2020
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
17:30–19:00
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
5
Plats
Öjebyns bibliotek (Konstallen)
Öjagatan 51 94331 ÖJEBYN
Pris
650 kr
Cirkelledare
Håkan Lundberg
Anmäl dig