Hoppa till huvudinnehåll

Teckning för ungdomar, nivå 2 Piteå-Öjebyn

Teckning steg två är för dig som redan har gått/kan grunderna i teckning, nu sker friare och mer avancerade övningar med vår konstutbildade cirkelledarens stöd.

Nivå 2 är för er som gått tre terminer eller mer i teckningskursen. Om man har tecknat väldigt mycket redan och kan visa upp att man redan kan det cirkelledaren går igenom i nivå 1 så kan man även gå på denna nivå - kontakta cirkelledaren först, så kan ni diskutera.

Vad som görs är väldigt mycket upp till dig och vad du vill så det är bra att ha idéer: antingen i början av terminen eller från gång till gång.
Cirkelledaren hittar på en hel del nyttiga och roliga övningar om idéerna tryter.

Om du är något äldre (är du yngre än 16 så vill vi ha förälders ok) så kan cirkelledaren gå igenom hur man tecknar kroppen och anatomi, det är dock ingen modellteckningskurs, men cirkelledaren har en skulptur och en hel del teckningar av människor som man kan öva från.
Man kan även teckna fritt från fantasin, och kan få lite tips och råd kring det.

Material fixar ni själva. Det finns papper och lite annat att köpa. För den som vill teckna mycket med ritkol och krita, så säljer cirkelledaren ett större set. Det kan annars vara svårt att få tag på. Priset ligger på ca 850-1000kr men räcker ett bra tag.
Ni har tiden 19.30-21.00. Cirkelledaren kan göra i ordning övningar i förväg, så kan man ev. dyka upp lite tidigare i lokalen och själv köra igång.

Kursledare: Håkan Lundberg har konstutbildning i (främst) teckning från Konstakademin i San Fransisco, USA (Academy of Art University). Han har även studerat vid några andra Konsthögskolor/Akademier. Bl.a. vid en av Konstakademierna i Florens, Italien. Utöver detta har han även läst Konsthistoria, Konstvetenskap och Estetik vid Uppsala Universitet. En ej helt avslutad utbildning till Gymnasielärare gör att han har lite pedagogiska knep i bakfickan. Hans specialitet är just detta med att teckna. Som konstnär är han inriktad på Porträttecknande och målande.

Man kan kontakta kursledaren på info@teckning.nu

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
971592
Startdatum
17 september 2020
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
19:30–21:00
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
5
Plats
Öjebyns bibliotek (Konstallen)
Öjagatan 51 94331 ÖJEBYN
Pris
650 kr
Cirkelledare
Håkan Lundberg
Anmäl dig