Hoppa till huvudinnehåll

Lär dig sticka, nybörjare

Drömmer du om mysiga kvällar uppkrupna i soffan med en stickning i händerna? Drömmer du om att hitta en nyttig hobby? Vill du öka din mindfulness genom att arbeta med dina händer?

Du kanske går och tittar på fina garner i matvarubutikerna men känner att det är en djungel av valmöjligheter och omöjligt att förstå vad som menas med alla konstiga förkortningar i en stickbeskrivning. Kanske har du suttit med youtube och testat i din ensamhet men känner att det ibland hade varit skönt att ha någon att fråga, eller någon att dela framstegen tillsammans med?

Om detta är du så erbjuder vi nu en kurs för dig!

Kom som du är nybörjare eller novis, vi går igenom grunderna tillsammans, lär oss räta och aviga maskor, läsa en stickbeskrivning och övar på att få till stickteknikerna innan vi på slutet av kursen tar oss an ett stickprojekt.

Upplägg:

Träff 1-3 grundläggande kunskaper och övning, ABF står för garn och stickor. Vi varvar teori och praktik. Delmoment: Uppläggning, räta och aviga maskor, rätstickning, resårstickning och mosstickning samt avslut.

Träff 4-7 arbete med egen valt projekt (pannband, lovikka vantar eller tubsjal), material bekostar du själv. Delmoment: Beskrivningsläsning, stickfastighet och praktiskt stöd från kursledare.

En hälsning från cirkelledaren:
Mitt intresse för att sticka väcktes när jag skulle bli mamma för första gången. Och jag var helt inställd på att mitt första projekt inte skulle vara en halsduk eller någon testlapp, det skulle bli en tröja. En tröja som min första dotter skulle få. Jag kämpade på och tillslut stod den klar, tyvärr växte min dotter snabbare än vad jag stickade så det var sonen som fick äran att bära den rosaglittriga tröjan för första gången.
Detta var 2007 och sedan dess har jag ständigt haft ett projekt igång på mina stickor. Min stora utvecklingskurva kom när jag 2011 började besöka stickcafé, ett underbart tillfälle att skaffa inspiration, få hjälp samt umgås med likasinnade.
Jag gjorde debut som cirkelledare i höstas tillsammans med en grupp bekantas bekanta som ville lära sig sticka. Vi har tillsammans utforskat grunderna och idag så är 80% av gruppen klar med sina första projekt och i kast med svårare utmaningar.
Jag ser verkligen fram emot att få ta emot en ny grupp med sticksugna noviser för att på nytt utforska grunderna och skapa mjuka ulliga alster tillsammans!

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
976576
Startdatum
28 februari 2022
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
18:00–20:15
Antal tillfällen
7
Antal lediga platser
7
Plats
P ABF Piteå Torget
Kyrkbrogatan 10 C 94131 PITEÅ
Pris
830 kr
Anmäl dig