Hoppa till huvudinnehåll

Svampplockning för nybörjare, teori och praktik 2022 Piteå

Vill du plocka din egen svamp och undrar hur det går till? Vilka svampar som är ätliga? Var man hittar dessa? Hur man kan tillreda dem? Få förslag på goda recept? Då är det här nybörjarstudiecirkeln något för dig.

Cirkelledaren varvar teori med praktik och tar med dig ut på praktisk svampplockning.
Du får lära dig grunderna i vilka svampar som är ätliga, hur och var du plockar dem och hur du skiljer dem åt. Du får kunskap om svamparnas basala biologi, svampens roll i ekosystemen men även historiken omkring användningen av svamp i matlagningen. Ytligt berörs svampens användning till garnfärgning. Du får lära dig plockteknik. Du får tips om vilken utrustning du behöver och du kommer också att få tips på hur du kan tillaga den svamp du plockar.

Vi träffas 1:a gången på ABF:s lokal och planerar tillsammans resterande träffarna både teori och svampplockning. Den första gången bygger på teori, de fyra övriga träffarna är ute i skogen på gemensam svamputflykt då vi plockar svamp. Vi återsamlas mot slutet av varje gång och går igenom de olika fynden.
Studiecirkeln betonar de svampar som finns lokalt och stimulerar till ytterligare svampstudier. Efter studiecirkeln kan du med säkerhet identifiera ett tiotal matsvampar.


Om cirkelledaren: Mikaela är utbildad svampkonsulent och har ett brinnande intresse för svamp i alla dess former. Mikaelas man är ordförande i Svampkonsulent Norr och dom utbyter ständigt erfarenheter på området.


Välkomna att anmäla er, begränsat antal platser!

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
972484
Startdatum
17 augusti 2022
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
17:30–20:00
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
P Ladan
Prästgårdsgatan 23 94132 PITEÅ
Pris
900 kr
Cirkelledare
Mikaela Karlsson
Anmäl dig som reserv