Hoppa till huvudinnehåll

Grönsaksodling – Tillaga och ta tillvara på din skörd

Sensommar och skördetid!

Nu är det dags att tillaga och tillvarata det som kommit från odlingarna. Vi provar att tillaga en del av skörden. Förutom att laga goda måltider så kan man också syra, torka, frysa in, göra örtsalt och kryddblandningar. Vi pratar om vilka grönsaker som kan lämpa sig till respektive metod och hur man kan förvara skörden för att få den att hålla längre. Det här är tiden att testa olika inläggningar, smakkombinationer och dela med sig av både gamla och nya recept.

  • Ledare: Johanna Halén
  • Antal tillfällen: 6
  • Start: 30 augusti kl 18:00
  • Plats: Lidetorpsvägen 1, Åtorp
  • Kostnad: 1000:-

Om cirkelledaren Johanna:
Jag och min sambo har bott på vår lilla gård sedan 2014. Där har vi med tiden blivit en liten familj och vår lilla grönsaksodling har blivit större och vi är nu självförsörjande på många grönsaker och konserver under hela året. Vi använder oss av ett bäddsystem med roterande växtföljd, gödsel från närliggande gårdar och olika täckmaterial. Under säsong har vi också försäljning av färska grönsaker.

Flera fackförbund inom LO subventionerar medlemmarnas deltagaravgifter när man deltar i en studiecirkel hos ABF. Hör efter hos din fackliga organisation - det kan löna sig.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
162852
Startdatum
30 augusti 2023
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
18:00–20:15
Antal tillfällen
6
Antal lediga platser
10
Plats
Lidetorpsvägen 1
Lidetorpsvägen 1 69370 ÅTORP
Pris
1000 kr
Anmäl dig