Grönsaksodling Steg 3 – Skörd, lagring och tillvaratagning
Efter en sommar med rensning, vattning och färska grönsaker börjar det bli dags att skörda av och göra höst.
Nu gäller det att hitta sätt att ta tillvara på det vi odlat. Vi går igenom och provar på olika sätt att ta hand om våra grönsaker och örter. Syra, torka, frysa, örtsalt och kryddblandningar, det finns många olika saker att göra. Vi pratar om vad som kan lämpa sig till respektive metod och hur man kan förvara skörden för att få den att hålla längre. Det här är tiden att testa olika inläggningar, smakkombinationer och dela med sig av både gamla och nya recept.
Om cirkelledaren Johanna:
Johanna och hennes sambo har bott på sin gård sedan 2014. Där har de med tiden blivit familj, deras lilla grönsaksodling har blivit större och de är nu självförsörjande på många grönsaker och konserver under hela året. De använder sig av ett bäddsystem med roterande växtföljd, gödsel från närliggande gårdar och olika täckmaterial. Under säsong har de också försäljning av färska grönsaker.
- Ledare: Johanna Halén
- Start: Torsdag 25 augusti
- Tid: 18.00-20.15
- Antal träffar: 8
- Plats: Lidetorpsvägen 1, Åtorp
- Pris: 998 kr
- Start vid minst 9 deltagare.
Flera fackförbund inom LO subventionerar medlemmarnas deltagaravgifter när man deltar i en studiecirkel hos ABF. Hör efter hos din fackliga organisation - det kan löna sig.
- Arrangemangsnr
- 161871
- Startdatum
- 25 augusti 2022
- Veckodagar
- Torsdag
- Tidpunkt
- 18:00–20:15
- Antal tillfällen
- 8
- Antal lediga platser
- 10
- Plats
- Pris
- 998 kr