Hoppa till huvudinnehåll

Grundkurs i korvtillverkning - jultema

Nu är det dags att lära sig göra egen korv från grunden utan konstiga e-nummer och syntetiska tillsatser. Denna gång med jultema!

Att tillverka korv hemma är enklare än vad man kan tro, men man kan trots allt behöva lite kunskaper och några goda tips för bästa möjliga resultat. Under kursen får ni lära er allt man behöver veta om ingredienser och tillverkningsprocessen, det finns några knep som är viktiga att känna till för att få en riktigt bra och saftig korv.

Kursen täcker in allt från hur mycket fett man behöver använda för att få till den perfekta mixen till hur man bör tänka kring kryddningen. Det kommer finnas ett antal recept man kan gå efter men det finns också utrymme för egna kreativa kryddningar för att skapa just din personliga smak. När färsen är kryddad och klar ska fjälstren fyllas och det färdiga resultatet tar du med hem så att du kan bjuda vänner och bekanta på ditt hantverk.

Vi kommer under kursen också gå igenom hur man paketerar korven på bästa sätt för att få ökad hållbarhet.

Er kursledare är Fredrik Lennström som driver Ä.K.T.A KÖTT, en liten gårdschark som enbart jobbar med vilt och lokalproducerat kött från bygden. Så långt ifrån massproduktion man kan komma, allt görs hantverksmässigt och i liten skala.

Pris: 1000:- (inkl allt även smakprov av korven vi tillverkat, ca 500g) Mer korv kan köpas till för reducerat pris.
Start: 19 december kl. 10.00. Tidsåtgång är ca 4 timmar.

Kursmaterial
En bra bok att köpa innan är ”KORV - den godaste korven stoppar du själv" av Kristofer Franzén. Pris ca 210:-.

Max 6 deltagare (kursen genomförs med minst fyra deltagare).

Flera fackförbund inom LO subventionerar medlemmarnas deltagaravgifter när man deltar i en studiecirkel hos ABF. Hör efter hos din fackliga organisation - det kan löna sig.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
159008
Startdatum
19 december 2020
Veckodagar
Lördag
Tidpunkt
10:00–14:00
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
6
Plats
Sibbetorps gård
Sibbetorp 69792 PÅLSBODA
Pris
1000 kr
Cirkelledare
Fredrik Lennström
Anmäl dig