Hoppa till huvudinnehåll

Teaterföreställning - ''Och likväl rör hon sig...'' med Bergslagens Spektakelteater

En allvarlig komedi i dåtiden om nutiden och framtiden. Om fri forskning, vetenskap, alternativa fakta och fake news. Vår huvudperson är ingen mindre än den moderna vetenskapens fader, Galileo Galilei.

Vår historia måste berättas nu! För imorgon kan det vara för sent. Den måste berättas precis nu. Till kunskapens och vetenskapens försvar. Vi vill berätta om sanning och sans i en galet förvirrad tid. Om fri forskning och fria forskare. Mot ”fake news” och ”alternativa fakta”. Hur lite som egentligen förändrats genom århundrandena. Vi berättar givetvis vår historia med mycket musik och rörelse. Och spännande gripande människoöden. Är det tragedi eller komedi? Ja, en allvarlig komedi!

Den moderna vetenskapens fader, Galileo Galilei, är huvudpersonen i berättelsen.

Manus: Staffan Blixt 2023

Regi: Stefan Jansson

Biljetter släpps på Bergslagens Spektakelteaters hemsida i samband med Lindedagen den 24 maj!
www.spektakelteatern.se/ochlikvalrorhonsig/

Föreställningen spelas i Ullergården, Ullersäter den 26 juni till 2 juli. 
Ullersätter ligger mellan Frövi och Fellingsbro.


Vilka är Bergslagens Spektakelteater?

Vi är ett stort och glatt gäng med högst varierande teatererfarenheter bakom oss. Någon är fullfjädrat proffs med utbildning och allt, någon hade aldrig tidigare stått på scen. Några tangerar 90-årsstrecket men hoppar fortfarande högst när vi dansar, andra har faktiskt en bit kvar tills de blir nio. Med andra ord, i vår förening ryms alla som har ett intresse av teater och scenkonst, antingen att stå på scen eller att hjälpa till med allt som krävs bakom kulisserna från att ordna fika till att sy kostymer. Även du som nöjer dig med att i all enkelhet vill stötta föreningen med ett medlemskap är välkommen.

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
163559
Startdatum
26 juni 2023
Tidpunkt
19:00–21:30
Medarrangör
Bergslagens Spektakelteater
Plats
Ullergården
Ullersäter 165 71892 FRÖVI
Kontaktperson
Stefan Jansson
stefan.jansson@olbf.nu