Hoppa till huvudinnehåll

Studiecirkel om hemberedskap - Distans

Vad gör du om strömmen går, eller om du inte får något vatten ur kranen? Svenska myndigheter räknar med att du bör klara dig helt själv i minst tre dygn vid en samhällsstörning, till exempel ett strömavbrott. Då är det bra att vara förberedd!

I den här digitala studiecirkeln träffar du andra som precis som du vill lära sig mer om hemberedskap. Ni får möjlighet att diskutera om hur ni på bästa sätt kan förbereda er på både större och mindre kriser. Studiecirkeln är baserad på materialet ”Boken om hemberedskap” som tagits fram av MSB och ABF. Teman för träffarna är till exempel mat och vatten, värme, brandskydd och vikten av information! På den första träffen bestämmer ni tillsammans vilka områden ni vill fördjupa er vidare i.

Studiecirkeln är upplagd på 4 träffar, med möjlighet till fortsättning om gruppen så önskar.

Det är stort intresse för våra cirklar om hemberedskap, men du som anmäler dig hamnar på vår anmälningslista och vi kontaktar dig snarast om startdatum och tid!

Studiecirkeln är kostnadsfri.

Du behöver en dator, telefon eller surfplatta med mikrofon och kamera, samt en fungerande epostadress, för att delta.

Efter att vi meddelat dig om startdatum kommer du att få ett mail med mer information om hur du gör för att ansluta till studiecirkeln digitalt.

Kursen är en del i ABFs nationella projekt "Preppa tillsammans" som finansieras av MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Läs mer om projektet på abf.se!

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
159760
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
18:00–20:30
Antal tillfällen
4
Antal lediga platser
20
Medarrangör
MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap
Plats
Zoom - Digital verksamhet
Pris
Gratis
Anmäl dig