Hoppa till huvudinnehåll

Föreläsning "Vad är pengar? Hur påverkar de miljön? Och kan vi påverka penningsystem?"

Nätverket Regional Omställning i Samverkan (ROS) i Örebro län anordnar i vår flera digitala nätverksträffar med föredrag och efterföljande samtal. Denna gång möter vi Ylva Lundkvist Fridh, ekonom- och miljöhistoriker som har studerat lokala valutor.

Framtidsforum del 2:

Nätverket Regional Omställning i Samverkan (ROS) i Örebro län anordnar i vår digitala nätverksträffar med föredrag och efterföljande samtal. Denna gångs tema är "Vad är pengar? Hur påverkar de miljön? Och kan vi påverka penningsystem?".

Ylva Lundkvist Fridh är ekonom- och miljöhistoriker som har studerat lokala valutor, penningreform och hur penningsystem beskrivs inom olika akademiska discipliner. Idag är hon VD för Mikrofonden Sverige och Stjärnsunds bygdebolag. Ylva delar med sig av erfarenheter av hur lokalsamhällen arbetar för att ställa om till mer lokal produktion/konsumtion och få en bättre handelsbalans med omvärlden.
Efter föredraget har du möjlighet att ställa frågor.
Länk till Zoom: https://zoom.us/j/97662391198

Föreläsningen läggs även upp i efterhand på ABF Örebro läns Youtubekanal.

Som en fortsättning på samtalet erbjuder ABF en kostnadsfri studiecirkel om ekonomi! Denna kan du anmäla dig till via ABF Örebro läns hemsida. www.abf.se/orebrolan

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
159948
Startdatum
17 mars 2021
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
18:30–19:30
Medarrangör
ROS - Regional omställning i samverkan Örebro län
Plats
Zoom - Digital verksamhet
Pris
Gratis