Hoppa till huvudinnehåll

Vox Femina - körsång

Kör för kvinnor. För dig som gillar att sjunga mer flerstämmig sång och anta lite svårare utmaningar.

Kör för kvinnor.
För dig som gillar att sjunga mer flerstämmig sång och anta lite svårare utmaningar är Vox Femina något för dig! Kören sjunger oftast 3-stämmig repertoar.
Välkommen att prova på första gången gratis utan föranmälan.

Välkommen att delta i en härlig sjungande gemenskap!

Anmälan sker till:

Om du tillhör ett LO-förbund, kan du ha rätt till subvention om du deltar i en studiecirkel hos ABF. Kontakta din fackliga organisation för mer information.

Studentrabatt:
Studerande har 50 % rabatt på samtliga terminsavgifter. Om du är student anger du detta vid anmälan.Om körledaren:
Krister Kallin är utbildad körpedagog och är för närvarande distriktsansvarig för Sveriges Körförbund i Örebro Län. Den senaste tiden har han även undervisat i körsång vid musikhögskolan i Örebro. Krister fick 2007 Hjalmar Berglunds Revystipendium och har två gånger mottagit pris som årets körledare av Örebro Läns Körsångarförbund.

Att sjunga i kör:
En vitamininjektion för själen!
Studier visar genom en rad tester att det är välgörande både fysiskt och psykiskt att sjunga i kör. Körsång är som en vitamininjektion för själen! Är du trött och utarbetad när du kommer till kören så kommer du troligen att känna dig både gladare och piggare när du går hem. Sången och gemenskapen ger ett skönt påslag av endorfiner och fyller dig med ny livskraft!

Repertoar:
Att hitta rätt sånger är viktigt för att det skall kännas inspirerande att repetera. Utgångspunkten för valet av sånger är alltid en mix av den typ av musik som de flesta vill sjunga. Det innebär det att vi ägnar oss åt allt från pop, rock, soul och gospelmusik till klassiska vårsånger och traditionell julmusik.

Konsert:
Det är bra att ha ett mål med arbetet vi lägger ner på att lära oss alla sånger. Därför avslutar vi varje termin med en konsert. Efter konserten brukar vi även umgås över en bit mat, något gott att dricka och förstås mera sång. Detta brukar vara mycket trevligt och uppskattat!


Körsång med Krister Kallin sker i samverkan med Sångens Hus AB

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
155151
Startdatum
26 augusti 2019
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
18:30–20:45
Antal tillfällen
12
Antal lediga platser
50
Plats
Engelbrektsgatan 6
70210 ÖREBRO
Pris
945 kr
Cirkelledare
Krister Kallin