Hoppa till huvudinnehåll

”Får man säga svart?” - Att gå från teoretisk ångest till terminologisk trygghet

Vad menas med vithetsnorm? Vad “får“ en säga? Är "svart" ett dåligt ord? Varför är "färgad" en problematisk term? När ska vi prata om hudfärg? Vad menas med rasifiering och är det inte rasistiskt att prata om ”ras”?

Föreläsningen är en crashcourse i normkritik, antirasism och inkluderande kommunikation. Det är en språkguide och inventering av den begreppsflora som idag omger den offentliga debatten om rasism, identitet och mångfald.

Den här workshopen är designad för att lotsa deltagarna genom en svårnavigerad begreppsdjungel där målet är att gå från teoretisk ångest till terminologisk trygghet. Det går att prata om hudfärg på ett - inte bara icke-rasistiskt sätt - utan på ett anti-rasistiskt sätt. I den här sessionen lär vi oss hur man går tillväga.

Barakat Ghebrehawariat är en entreprenör med kommunikation som kompass och demokrati som drivkraft. Barakat är en föreläsare, rådgivare och utbildare med lång erfarenhet av att arbeta med mångfald utifrån ett kommunikationsperspektiv. Idag driver han förändringsbyrån Demokrateam och är en flitigt anlitad föreläsare, processledare och expertrådgivare. Barakat är expert på TV4 Nyhetsmorgon, styrelseordförande för Fanzingo och juryledamot för Allbrightpriset.

 

Tisdag 9 maj kl 18.30
ABF Örebro, Fredsgatan 18

Fri entré! Varmt välkomna!

 

Föreläsningen arrangeras i samarbete med Örebro Rättighetscenter.

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
163291
Startdatum
09 maj 2023
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
18:30–20:30
Plats
ABF Örebro
Fredsgatan 18 70362 ÖREBRO
Kontaktperson
Caroline Daly
caroline.daly@rattighetscenter.se