Hoppa till huvudinnehåll

Finska för nybörjare

En cirkel för dig som vill lära dig finska från grunden! Cirkeln kommer att hållas på distans med möjlighet att delta fysiskt för de som vill, så även om du bor i en annan del av länet är du välkommen att delta.

Har du eller någon av dina nära anknytning till Finland? Eller har du nytta av finska i arbetslivet? Finska talas av 300 000 - 400 000 personer i Sverige och har status som ett officiellt minoritetsspråk.

På denna nybörjarkurs får du lära dig grunderna i det finska språket:

  • Vanliga ord och fraser i vardagssituationer
  • Träning av uttal
  • Ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • Grundläggande grammatik


Cirkelledaren Jarmo Riihinen kom från Finland till Sverige som sjuåring och talar, läser och skriver obehindrat på finska och svenska. Han har intresse och fallenhet för språk vilket han använt i arbeten som redaktör, frilansjournalist och cirkelledare.

  • Antal tillfällen: 10
  • Start: 6 oktober kl 18:00
  • Kostnad: 950:-, kostnad för studiematerial tillkommer.
  • Studiematerial: Boken Finska för nybörjare 1 av Eeva Haapalehto. Köpes separat och kan beställas från Adlibris eller Bokus. Köp gärna också CD-skivan Finska för nybörjare 1 av Eeva Haapalehto.

Flera fackförbund inom LO subventionerar medlemmarnas deltagaravgifter när man deltar i en studiecirkel hos ABF. Hör efter hos din fackliga organisation - det kan löna sig.

Cirkeln kommer att hållas på distans med möjlighet att delta fysiskt för de som vill, så även om du bor i en annan del av länet är du välkommen att delta! Bor du och är skriven i Hällefors kommun är deltagaravgiften subventionerad.

För de som vill delta på distans hålls cirkeln via Microsoft Teams.

Skriv en kommentar i anmälan om du vill delta på distans eller fysiskt och om du är skriven och bor i Hällefors kommun.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
158926
Startdatum
06 oktober 2020
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
18:00–19:30
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
1
Plats
ABF Örebro
Fredsgatan 18 70362 ÖREBRO
Pris
950 kr
Anmäl dig