Hoppa till huvudinnehåll

Retorik - att få andra att lyssna

Har du svårt att nå ut med ditt budskap? Eller undrar du varför en talares kommunikation tilltalar dig mer än en annan talares trots att de båda behandlar samma sak?

Allt som vill få oss att utföra en handling faller under begreppet retorik. Det kan till exempel vara ett bilmärke som vill sälja sina bilar, en chef som vill lägga in en ny rutin i arbetsschemat eller ett parti som vill ha din röst.

Retorik kan ha olika innebörd för olika personer, det är en lära som är över 2500 år gammal och fortfarande högst aktuell. Den formades genom demokratiska samhällen och har grundtanken att "Min sanning är sann tills jag övertygas om en ny sanning". Det som har skett under samhällets utveckling är att vi idag når många fler med vår kommunikation, vi behöver kunskap i retorik för att själva kunna sålla bland allt som vill påverka oss.

I den här kursen kommer vi att lära oss hur man få publiken att lyssna. Vi kommer tillsammans att diskutera och reflektera över olika retoriska objekt för att öka förståelsen för de retoriska verktygen.

  • Ledare: Emma Åsander. Emma har en kandidatexamen i retorik och brinner för att förmedla retoriken vidare till andra som också har nytta av de retoriska verktygen.
  • Antal tillfällen: 10
  • Start:8 oktober 18.00
  • Kostnad: 950:-

Flera fackförbund inom LO subventionerar medlemmarnas deltagaravgifter när man deltar i en studiecirkel hos ABF. Hör efter hos din fackliga organisation - det kan löna sig.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
157254
Startdatum
08 oktober 2020
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
18:00–19:30
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
14
Plats
ABF Örebro
Fredsgatan 18 70362 ÖREBRO
Pris
950 kr
Anmäl dig