Hoppa till huvudinnehåll

Kritiskt tänkande och argumentanalys

En bärande tanke bakom demokratin är ett fritt meningsutbyte mellan medborgare. Att tala, lyssna och utbyta tankar i det offentliga samtalet förmodas resultera i mer välgrundade politiska beslut. Välkommen på en studiecirkel i kritiskt tänkande och argumentanalys i Linköping!

Det demokratiska samtalet behöver emellertid också medborgare som förmår utvärdera och bedöma olika argument. I en tid när auktoritära krafter vinner mark runt om i välden och fake news blivit ett vedertaget begrepp blir denna förmåga särskilt angelägen. I den här cirkeln kommer vi diskutera och analysera olika argument. Hur byggs argument upp, är slutsatserna rimliga och hur nyttjas retorik? Det blir ett sätt att gemensamt stärka förmågan att kritiskt granska och analysera olika argument som kan florera i olika sammanhang. Vi kommer nyttja oss av aktuellt material från olika tyckare och opinionsbildare i det offentliga samtalet. Syftet är att utveckla det kritiska tänkandet och förmågan att granska olika argument. Därigenom kan vi också bidra till en starkare demokrati och ett meningsutbyte som bygger på goda argument.

 

Om cirkelledaren;
Daniel Bladh arbetar som doktorand vid Linköpings universitet och forskar främst kring partiskolning och bildningsarenor för lokalpolitiker. Har tidigare arbetat som internationell koordinator, sakkunnig i Europaparlamentet samt på universitet i Vietnam. Är i grunden utbildad nationalekonom.

Studiecirkeln är kostnadsfri, begränsat antal platser!

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
135878
Startdatum
01 oktober 2019
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
17:15–18:45
Antal tillfällen
7
Antal lediga platser
13
Plats
Badhusgatan 8, ABF Studiehem
Badhusgatan 8 58222 LINKÖPING
Pris
Gratis
Anmäl dig