Hoppa till huvudinnehåll

Klima-ångest och konstruktiv hopp

Har du klimatångest? Känner du dig orolig, ångestfylld eller avstängd kring klimatkrisen? Arg, ledsen, förtvivlad? Eller vet du inte riktigt vad du känner, men vill veta mer? Behöver du inspiration och hjälp framåt kring ditt eget agerande i klimatkrisen? Välkommen till ABF Bergslagsgården i Norrköping.

Klimatkrisen väcker många känslor och reaktioner som vi kan behöva förstå och hantera på ett sätt som gynnar både vår eget mående och klimatet. Den här föreläsningen och workshopen kommer gå igenom vad forskningen just nu vet om klimatångest och hur den kan hanteras. Föreläsningen kommer också ta upp konstruktivt hopp som en gemensam väg framåt i den existentiella och tragiska kris vi står inför.

Matilda Berg är legitimerad psykolog och forskar på Linköpings Universitet. Hon är just nu ansvarig för en kurs om psykologi för hållbar utveckling på universitetet ihop med ett par kollegor, och vill dela med sig av forskningsläget kring klimatångest och hopp. Tanken är att föreläsningen och workshopen ska ge dig inspiration och konkreta steg framåt i vad du själv kan göra i klimatfrågan.

På ABF håller vi avstånd och begränsar antalet personer som kan vara på plats samtidigt. Anmäl dig till Nina Broman nina.broman@abf.se eller 013-24 25 14, begränsat antal platser på grund av corona.

Föreläsningen ges under Globala veckorna i Norrköping. Du kan se hela programmet här.

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
251821
Startdatum
26 november 2020
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
17:30–19:00
Plats
ABF Bergslagsgården
Västgötegatan 25 60221 NORRKÖPING
Pris
Gratis