Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Antiinflammatorisk kost - inspirationsdag

Elisabeth pratar om antiinflammatorisk kost och vi tillagar en trerätters meny utan socker, mjöl och andra raffinerade varor tillsammans, med kryddor och matvaror som på olika sätt stärker oss (som tex gurkmeja, vitlök och ingefära). Vi pratar även om våra vanligaste örter/örtteer och hur de kan påverka vårt välbefinnande på olika sätt.

 

En viktig del i när man tillagar antiinflammatorisk mat är att göra mat som innehåller rätt sorts fetter och mat som håller blodsockret jämnt. Detta då högt blodsocker ofta är en av de orsaker som bidrar till inflammation i kroppen. Inflammationer kan visa sig på flera olika sätt som påverkar oss negativt i allt från hudproblem till obalans i inre organ och blodomlopp. Vissa forskare menar att det faktiskt även kan påverka vårt psykiska välmående.

 

Därför är det bra att veta man kanske behöver tänka på i sin mathållning. Kanske behöver man dra ner på vissa saker men kanske är det också så att vi behöver äta mer av andra för att få mer energi och må bättre.

 

Denna inspirationsdag ger råd och tips vilka baseras på generella rekommendationer. Viktigast av allt är dock att känna hur man själv påverkas av olika livsmedel. För trots att vi liknar varandra i mycket, är varje kropp unik.

 

Vi hoppas du får en trevlig dag och en massa ny kunskap och tips med dig hem som kan hjälpa dig till ett bättre mående och mer energi i vardagen!

 

Kostnad för råvaror tillkommer på plats med 100 kr. Det går bra att betala med Swish eller kontakt.

 

Det vi inte äter delar vi upp. Ta därför gärna med dig en matlåda

 

Ledare är örtterapeut och näringsterapeut Elisabeth Antonsson

 

Välkommen till en trevlig och inspirerande dag!

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
107860
Startdatum
22 september 2018
Veckodagar
Lördag
Tidpunkt
11:00–13:30
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
8
Medarrangör
ABF MittSkåne
Plats
Kanalgatan 30 A
Kanalgatan 30 A 24130 ESLÖV
Pris
250 kr
Cirkelledare
Elisabeth Antonson
Anmäl dig