Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Indisk matlagning för nybörjare

Under fyra kvällar kommer vi att tillsammans laga olika läckra indiska måltider, både vegetariska och kött- och fiskrätter.

Indisk mat kan variera väldigt mycket men karaktiseras ofta av kryddorna som ger maten den där speciella, indiska smaken. Ofta kan maten vara stark men detta är något man kan anpassa efter smak. Det är vanligt med vegetarisk mat i Indien där bland annat linser är en mycket vanlig ingrediens (finns ca 50 olika sorter). Ibland ingår även nötter. De vanligaste kryddorna i Indisk mat är chili, svartpeppar, spiskummin, ingefära, koriander och i sötare rätter även kardemumma och kanel.

Vi kommer att laga en blandning av aptitretare, soppor, förrätter, huvudrätter och efterrätter. Vi kommer sedan att inta de tillagade rätterna som middag eller kvällsmat över samtal om ämne som berör Indien och indisk kultur.Ledare:
Mariam Meynert kommer ursprungligen från Indien och är bosatt här i Sverige sedan 1985. Mariam är utbildad hem- och konsumentkunskapslärare och har 30 års erfarenhet som lärare. Mariam har ett brett intresse i olika kulturens matlagningsvanor och rätter.


Kostnad för råvaror tillkommer med ca 50 - 70 kr/tillfälle.
Ta gärna med en matlåda så du kan ta med dig maten hem om det blir något överObs! Denna kurs är varannan vecka!

Väl Mött!!

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
106087
Startdatum
20 september 2018
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
18:00–20:30
Antal tillfällen
4
Antal lediga platser
4
Medarrangör
ABF MittSkåne
Plats
Kanalgatan 30 A
Kanalgatan 30 A 24130 ESLÖV
Pris
790 kr
Cirkelledare
Mariam Meynert
Anmäl dig