Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Matlagning för herrar - Fransk bistro

Under denna kurs lagar vi klassiska, enkla men ändå lyxiga middagar i franska anda.

- Bara för att det är gott helt enkelt!


Vi kommer att ha antingen en förrätt eller efterrätt vid varje träff. Exempel (observera att det endast är exempel):

Förrätt: Croque Monsigneur, Löksoppa, Räkor i rosa Mayonäs, Vinkokta blåmusslor.

Middag: Entrecote med persiljesmör, Hackebiff med grönpepparsås, Stekt Rödspätta med kapris och beurre blanc, Biff med roquefortsås, Lammracks med basilikasås.

Efterrätt: Petit choux, Tarte Tartin, Citronpaj, Crepes suzette, Körsbärspannkaka.


En kurs i matlagning men även ett trevlig sätt att möta och lära känna andra under en trevlig bit mat :)


Kostnad för råvaror tillkommer med ca 80 kr/ tillfälle.

Ledare: Oskar Nyström är kock och kökschef med 40 års erfarenhet från bl a Erikstorps Kungsgård, Hotell Lundias Restaurant och TT-Lines färjor. Oskar har också varit med och startat upp ett antal restaurangkök under åren. Under en period var han även kock i Norbat-styrkan i forna Jugoslavien. Trots sin norrländska bakgrund ligger det klassiska franska bistro-köket och vanlig husmanskost Oskar varmast om hjärtat.



OBS! På grund av inhandling av råvaror behöver du avanmäla dig senast dagen innan kurstillfället om du får förhinder, detta gör du i första hand direkt till ledaren. I annat fall kan du bli skyldig att betala för råvarorna vilket faktureras i slutet av kursen.


Denna kurs är varannan vecka.

Välkommen!

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
107227
Startdatum
19 september 2018
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
17:45–20:00
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
6
Medarrangör
ABF MittSkåne
Plats
Kanalgatan 30 A
Kanalgatan 30 A 24130 ESLÖV
Pris
890 kr
Cirkelledare
Anmäl dig