Hoppa till huvudinnehåll

Samarbetsprojekt i Sydafrika och ABFs internationella solidaritetsarbete

Water and Climate Change: towards justice and ecological integrity är ABF Skånes Palmecenterfinansierade samarbetsprojekt med ABF Nordvästskåne, ABF MittSkåne, ABF Malmö och ABF Helsingborg och vår partnerorganisation i Sydafrika, Environmental Monitoring Group (EMG), under 2020-2023.

EMG är en civilsamhällesorganisation med sin bas i Kapstaden som arbetar för miljömässig och social rättvisa. EMG leder och samordnar projektets arbetet lokalt och stödjer aktivistgrupper i och kring Kapstaden för demokratiska, rättvisa och hållbara beslutsprocesser som rör klimat och miljö på gräsrotsnivå. Rättvis omställning och jämställdhet löper som en röd tråd genom projektet och nu ges tillfälle att ta del av EMGs inspirerande arbete. Vad händer inom projektet och hur arbetar EMG med rättvis omställning i en kontext som karaktäriseras av extrem ojämlikhet och en ofta dysfunktionell stat? Thabo Lusithi, Apiwe Mdunyelwa, Mandy Moussouris och Nick Hamer medverkar från EMGs sida.

Vi har också bjudit in Lina Jäderberg, ombudsman på ABF Västra Helsingland, som har en lång erfarenhet av internationellt solidaritetsarbete inom ABF, inte minst genom avdelningens mångåriga arbete i Belarus. Lina delger oss sina erfarenheter och delar med sig av sin syn på hur ABF kan utvecklas på hemmaplan av att ingå i internationellt solidaritetsarbete.

Avslutningsvis så berättar några av medarbetarna på de skånska ABF-avdelningarna om kommande aktiviteter som kommer att genomföras i Skåne under året, med koppling till projektet.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
11842
Startdatum
29 april 2021
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
13:00–15:00
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
17
Plats
Zoom
Pris
Gratis
Cirkelledare
Eva Hartman
Anmäl dig