Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Förarintyg båt

Syftet med denna kurs är att ge tillräckliga teoretiska kunskaper för att framföra en fritidsbåt i skyddade vatten inomskärs i dagsljus och under goda siktförhållanden, om hur man visar gott sjömanskap samt vad som ingår i ett tryggt båtliv.

Kursmoment som ingår är att kunna läsa sjökort, att bestämma position/fart/tid/distans, att förstå kompassen, att känna till utmärkning av grund och fartleder och att känna till hur man praktiskt navigerar. Vidare lär vi oss en del om väder, om säkerhet ombord samt om praktisk sjömanskap.

Kursboken som vi använder är Fritidsskepparen (Utterström/Ramberg) ca 140 sidor. Förutom boken används övningssjökort, kurslinjal och passare. Allt detta ingår i priset. Några förkunskaper krävs inte men lite grundläggande matematik underlättar.


Efter kursens slut kan de som önskar genomgå en examination för förarintyg (ingår ej i kursen men kan eventuellt anordnas för självkostnadspris).

Alla som vistas på sjön bör ha ett Förarintyg. För dem som gärna seglar längs Sveriges och grannländernas kuster rekommenderas att gå en fortsättningskurs med målsättning att få ett Kustskepparintyg.

Ledare är Lars-Göran Hallström, civilingenjör och yrkesverksam inom IT och elektronikbranschen.
Lars-Göran är “semesterseglare” sedan tiotalet år tillbaka. Har seglat lite i medelhavet och har en 39 fots segelbåt liggande i Åhus som används för turer runt Skånes och Blekinges kuster.

Vi behöver ha din anmälan senast 10 dagar före startdatum

Välkommen!

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
106029
Startdatum
20 september 2018
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
18:30–21:00
Antal tillfällen
6
Antal lediga platser
4
Medarrangör
ABF MittSkåne
Plats
Kanalgatan 30 A
Kanalgatan 30 A 24130 ESLÖV
Pris
1950 kr
Cirkelledare
Anmäl dig