Hoppa till huvudinnehåll

Peter Pan - anmälan till cirklar

Musikalen Peter Pan kommer att spelas i Helsingborg i november 2020 och vi söker orkestermedlemmar och musikalartister. Har du någon gång känt att det hade varit kul att medverka i en musikal? Här är din chans!

Kraven är att du har en god sångröst och att du vågar bjuda på dig själv på scen eller som orkestermedlem att du kan läsa noter och behärskar ditt instrument väl.

Vi har roller lediga för dig som är mellan 8-25 år gammal. Medverkan sker ideellt för orkestermedlemmar och musikalartister. Tanken är att låta unga talanger få chansen att vara med och visa vad de går får.

Sista ansökningsdatum är 26 april. ANSÖK NU!

Frågor och kontakt: elias.truedsson@helsingborgmf.se

OBS! Anmälan görs här men videos skickas till ansokan@helsingborgmf.se

Ange hur lång du är och vilka roller du vill söka till (numrera 1,2,3 osv för vilken roll du helst vill spela, vilken du näst helst vill spela, vilken du i tredje hand kan tänka dig att spela osv). Du behöver inte söka mer än en roll men ifall du inte får den rollen får du inte heller några fler chanser att vara med ifall du inte skrivit några fler alternativ. Ifall du har några tidigare erfarenheter (inte nödvändigt) av att spela musikal, teater eller uppträda över huvud taget så berätta gärna kort om det. Du ska skicka med en ca 1 min lång video där du syns i bild och sjunger på en låt du tycker passar din röst bra.

Din ansökan kommer att bli besvarad med antingen en kallelse till audition eller avslag. Ifall du blir antagen kommer du att bli tilldelad en del av en av musikalens stycken där du både ska få skådespela och sjunga. Din ansökan besvaras senast 30 april. Audition kommer att hållas på Västra Sandgatan 4 i Helsingborg (lokal bredvid Rönnowska skola) 3 maj. Om du inte kan 3 maj skriver du det i mejlet så kommer vi överens om en annan dag.

Repetitioner kommer hållas två till fyra timmar varje söndag. De kommer att hållas på Dunkers kulturhus med start 10 maj. Över sommaren är det möjligt att vi tar lite paus. Musikalen kommer att spelas upp på helgdagar vid minst fyra tillfällen. Beroende på biljettryck och ifall medverkande vill och kan finns möjligheten att lägga till fler framträdanden helgerna därpå. Pjäsen kommer att vara på svenska.

 

Läs nedanstående information noga!

Rollerna:
OBS! Alla kön är välkomna att söka alla roller. Könen som står i beskrivningen är endast den utgångspunkten vi har. Detta gäller dock inte Wendy som måste vara en tjej. Vi kan även stretcha en del gällande åldrarna.


Peter Pan
Huvudkaraktär. Peter Pan är 13/14 år gammal. Han är ganska bestämd av sig men får också publiken att skratta ibland. Peter Pan tar med sig Wendy och hennes två bröder till Neverland. Där träffar de bl.a. de försvunna pojkarna som inte har någon mamma. Wendy ställer upp som deras mamma men pojkarna blir bortrövade av pirater. Wendy och Peter måste rädda pojkarna vilket de lyckas med. Wendy tar med sig pojkarna tillbaka till den riktiga världen och Peter Pan stannar kvar i sagornas värld. Wendy blir även lite förtjust i Peter och en gång får han en kyss på kinden av henne.
Du är en kille 14-20 år gammal. Inte rädd för att flyga med hjälp av vajrar. Du kommer att få fäktas med låtsassvärd i vissa scener. Säker sångröst med ett ganska högt register (hög tenor). Du kan spela bestämd, allvarlig och rädd men också komisk.


Wendy Darling
Huvudkaraktär. Wendy är 13/14 år gammal. Hon är en nätt och oskyldig flicka. Hon och hennes bröder följer med Peter Pan till Neverland. Där träffar de de försvunna pojkarna som alltid önskat sig en mamma. Wendy ställer upp som mamma till pojkarna men de blir bortrövade av pirater. Wendy och Peter måste rädda pojkarna vilket de lyckas med. Wendy tar med sig pojkarna tillbaka till den riktiga världen men Peter Pan stannar kvar i sagornas värld. Wendy blir även lite förtjust i Peter Pan och kysser honom på kinden en gång.
Du är en ung tjej 14-20 år gammal. Inte rädd för att flyga med hjälp av vajrar. Säker sångröst som klarar av ljusa toner (stark sopran). Du kan spela oskyldig, rar och rädd.


John Darling
John är en 12 år gammal pojke. Han är den äldre av de två bröderna. John, hans storasyster, Wendy, och lillebror, Michael, följer med Peter Pan till Neverland.
Du är en kille 10-16 år gammal. Inte rädd för att flyga med hjälp av vajrar. Säker sångröst som klarar av ljusa toner (sopran). Du kan spela lekfull, ivrig, oskyldig, rar och rädd. Du kommer att få fäktas med låtsassvärd i vissa scener.


Michael Darling
Michael är en 7/8 år gammal pojke. En omtyckt kille full av lek och stoj. Michael, hans storasyster, Wendy, och storebror, Michael, följer med Peter Pan till Neverland.
Du är en kille 8-14 år gammal. Inte rädd för att flyga med hjälp av vajrar. Säker sångröst som klarar av ljusa toner (sopran). Du kan spela oskyldig, ivrig, lekfull, energirik och rädd. Du kommer att få fäktas med låtsassvärd i vissa scener.


Kapten Krok/Herr Darling
Kapten Krok/Herr Darling är 40-50 år gammal. Herr Darling är bara med i början och slutet av musikalen. Herr Darling är en upprörd men komisk pappa till barnen Wendy, John och Michael. Han har också en fru, Fru Darling. När Herr Darling inte är med i scenerna spelar du istället Kapten Krok. Han är en elak men ganska korkad pirat. En komisk karaktär. Han tillfångatar de försvunna pojkarna som Wendy och Peter Pan sedan kommer att frita.
Du är en kille/man minst 16 år gammal och minst 175 cm lång. Du kommer att få fäktas med låtsassvärd i vissa scener. Du kan spela ond men också komisk. Säker sångröst (basbaryton).


Fru Darling/Pirat/Indian
Fru Darling är 40-50 år gammal. Hon är en vänlig och rar mamma. Hon och hela familjen är samlade i barnens sovrum men efter att hon har nattat dem och gått därifrån försvinner hennes barn. Resterande tid spelar du mest pirat och indian men en gång spelar du en orolig Fru Darling i en kort sen och i slutet är du Fru Darling när barnen kommer tillbaka igen.
Du är en tjej/kvinna minst 16 år gammal. Du kan spela vänlig och moderlig men också komisk och elak. Du kommer att få fäktas med låtsassvärd i vissa scener. Säker sångröst (sopran).


Lisa (hjälpreda)/Tiger Lilly
Lisa är 20-30 år. Hon hjälper till hemma hos familjen Darling. Hon befinner sig mest i bakgrunden men är med och sjunger såklart. Du spelar även Tiger Lilly som är en indian från Neverland. Hon blir kidnappad men blir räddad av Peter Pan och Wendy. Hon ser även till att Indianerna kommer att skydda de försvunna pojkarna då hon hört om piraternas onda planer att kidnappa dem och stjäla deras mamma (Wendy).
Du är en tjej och minst 14 år gammal. Din röst har ett ganska brett register (mezzosopran).


Nana (hund)/Pirat/Indian
Nana är familjen darlings hund. Det är en rolig figur som ibland ylar med i sångerna. Du spelar även en av de onda piraterna och även en av de goda indianerna från Neverland.
Du är minst 14 år gammal. Du kan sjunga tenor. Du kommer att få fäktas med låtsassvärd i vissa scener.


Pirat Smee/Indian
Smee är en manlig pirat ifrån Neverland. Han är en komisk karaktär och står nära Kapten Krok. Du spelar även indian men är då mer i bakgrunden.
Du är minst 16 år gammal. Du kan sjunga och fungerar bra i kör. Du kommer att få fäktas med låtsassvärd i vissa scener. Du har bra komiska färdigheter.


Pirat Starkey/Indian
Starkey är en manlig pirat från Neverland. Han är en fegis, han gillar inte att fäktas men måste ändå då han är pirat. Starkley är en komisk karaktär som står nära Kapten Krok. Du spelar även indian men är då mer i bakgrunden.
Du är minst 16 år gammal. Du kan sjunga och fungerar bra i kör. Du kommer att få fäktas med låtsassvärd i vissa scener. Du har bra komiska färdigheter.


De försvunna pojkarna
De försvunna pojkarna är 6-10 st pojkar 8-14 år gamla som lever i Neverland. Dem har inga föräldrar utan får ta hand om sig själva tillsammans med Peter Pan. Däremot hjälper indianerna från Neverland dem att skydda sig från piraterna. Bland pojkarna finns alla möjliga olika karaktärer. Dem är duktiga på att sjunga i kör.
Du är ca 8-15 år. Du kan sjunga i kör och har en säker sångröst. Du kommer att få fäktas med låtsassvärd i vissa scener.
Om ni är en grupp som vill ansöka till denna rollen skickar ni in ansökan var för sig men skriver att ni tillhör en viss grupp. Ni får gärna skicka en video där ni sjunger gemensamt i gruppen. Det räcker att en i gruppen skickar den videon.


Pirat Cecco/Indianhövding
Piraterna är de onda i Neverland. De är däremot ganska klumpiga och korkade. Bland piraterna finns flera olika karaktärer men alla är onda och komiska av något slag. Indianerna är ett folk från Neverland som beskyddar de försvunna pojkarna. Indianerna är ett seriöst folk som utför ritualer. Indianhövdingen sjunger solo i en låt.
Du är en tjej eller kille minst 16 år gammal. Du kan sjunga och fungerar bra i kör. Du kommer att få fäktas med låtsassvärd i vissa scener.


Pirat Bill/Indian
Piraterna är de onda i Neverland. De är däremot ganska klumpiga och korkade. Bland piraterna finns flera olika karaktärer men alla är onda och komiska av något slag. Indianerna är ett folk från Neverland som beskyddar de försvunna pojkarna. Indianerna är ett seriöst folk som utför ritualer.
Du är en tjej eller kille minst 16 år gammal. Du kan sjunga och fungerar bra i kör. Du kommer att få fäktas med låtsassvärd i vissa scener.


Pirat Skylights/Indian
Piraterna är de onda i Neverland. De är däremot ganska klumpiga och korkade. Bland piraterna finns flera olika karaktärer men alla är onda och komiska av något slag. Indianerna är ett folk från Neverland som beskyddar de försvunna pojkarna. Indianerna är ett seriöst folk som utför ritualer.
Du är en tjej eller kille minst 16 år gammal. Du kan sjunga och fungerar bra i kör. Du kommer att få fäktas med låtsassvärd i vissa scener.


Pirat Noodler/Indian
Piraterna är de onda i Neverland. De är däremot ganska klumpiga och korkade. Bland piraterna finns flera olika karaktärer men alla är onda och komiska av något slag. Indianerna är ett folk från Neverland som beskyddar de försvunna pojkarna. Indianerna är ett seriöst folk som utför ritualer.
Du är en tjej eller kille minst 16 år gammal. Du kan sjunga och fungerar bra i kör. Du kommer att få fäktas med låtsassvärd i vissa scener.


Pirat Mullins/Indian
Piraterna är de onda i Neverland. De är däremot ganska klumpiga och korkade. Bland piraterna finns flera olika karaktärer men alla är onda och komiska av något slag. Indianerna är ett folk från Neverland som beskyddar de försvunna pojkarna. Indianerna är ett seriöst folk som utför ritualer.
Du är en tjej eller kille minst 16 år gammal. Du kan sjunga och fungerar bra i kör. Du kommer att få fäktas med låtsassvärd i vissa scener.


Pirat Cookson/Indian
Piraterna är de onda i Neverland. De är däremot ganska klumpiga och korkade. Bland piraterna finns flera olika karaktärer men alla är onda och komiska av något slag. Indianerna är ett folk från Neverland som beskyddar de försvunna pojkarna. Indianerna är ett seriöst folk som utför ritualer.
Du är en tjej eller kille minst 16 år gammal. Du kan sjunga och fungerar bra i kör. Du kommer att få fäktas med låtsassvärd i vissa scener

 

Ansökan som orkestermedlem

Ange vilket instrument du söker till. Ifall du har några tidigare erfarenheter (inte nödvändigt) av att spela till musikaler eller uppträda över huvud taget så berätta gärna kort om det. Kraven är att du kan läsa noter och att du behärskar ditt instrument mycket väl. Du ska skicka med en ca 1 min lång video där du syns i bild och spelar en låt du behärskar väl och kan glänsa lite med. Sista ansökningsdatum är 26 april.

Din ansökan kommer att bli besvarad med antingen en kallelse till audition eller avslag. Ifall du blir antagen kommer du bli tilldelad ett stycke att spela upp på audition. Din ansökan besvaras senast 30 april. Audition kommer att hållas på Västra Sandgatan 4 i Helsingborg (lokal bredvid Rönnowska skola) 3 maj. Om du inte kan 3 maj skriver du det i mejlet så kommer vi överens om en annan dag.

Repetitioner kommer hållas två timmar varje onsdag kl 18-20. De kommer att hållas på Västra Sandgatan 4 i Helsingborg (lokal bredvid Rönnowska skola) med start 6 maj. Över sommaren är det möjligt att vi tar lite paus. Musikalen kommer att spelas upp på helgdagar vid minst fyra tillfällen. Beroende på biljettryck och ifall medverkande vill och kan finns möjligheten att lägga till fler framträdanden helgerna därpå.

Instrument att söka till:

Keyboard 1
Keyboard 2
Elgitarr
Elbas
Trummor
Percussion
Valthorn
Oboe
Altsaxofon
Flöjt 1 (dubblar som piccolaflöjt om möjligt)
Flöjt 2
Klarinett 1
Klarinett 2
Trumpet 1 (dubblar som flygelhorn om möjligt)
Trumpet 2 (dubblar som flygelhorn om möjligt)
Trombon 1
Trombon 2
1:a Violin 1
1:a Violin 2
2:a Violin 1
2:a Violin 2
Viola 1
Viola 2
Cello 1
Cello 2
Kontrabas 1
Kontrabas 2

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
39334
Startdatum
03 maj 2020
Veckodagar
Söndag
Tidpunkt
10:00–16:30
Antal tillfällen
2
Antal lediga platser
13
Plats
Västra Sandgatan 4
25225 HELSINGBORG
Pris
Gratis
Anmäl dig