Hoppa till huvudinnehåll

Stadsvandring Anmälan

Vill du att vandra i kända helsingborgskvinnors fotspår så tveka inte att anmäla dig!

Stadsvandringar

Du anmäler dig nedan, väljer karta och datum, du skriver även antal personer som är intresserade av gå vandringen, sen kopplar vi ihop dig med en guide och bestämmer samlingsplats. Varje vandring är ca 60 minuter och kan tillgänglighetsanpassas efter behov.

Karta

1. 10 historiska helsingborgskvinnor
Här får du möta 10 historiska kvinnor som levt och verkar i Helsingborg. Kanske känner du igen några namn, men vem var de egentligen?


2. Yrkesverksamma helsingborgskvinnor i historien
Här får du möta 10 historiska kvinnor från staden med fokus på vad de arbetat med en frisör, en gynekolog och två lärarinnor, bland annat.


3. Kvinnorna på S:ta Maria
Här får du möta ett antal av de kvinnor som var inlagda på mentalsjukhuset S:ta Maria under 1930-1940. Namnen är fiktiva men berättelserna hämtade ur patientjournaler.OBS! Anmälan av grupper. Skriv som "meddelande" vid anmälan vilken karta du vill gå. Skriv också hur många vänner du tar med dig och vilket datum ni vill ha.

Varmt välkomna!


Kvinnohistoria Helsingborg
kör igång med ny spännande verksamhet i Helsingborg. Grundarna har tidigare varit involverade i projektet Kvinnokarta Helsingborg och där bidragit till kartorna Helsingborgs berömda kvinnor, Historiska yrkeskvinnor och Kvinnorna på Sankta Maria och vill nu arbeta vidare på det lyckade konceptet. Vi synliggör Helsingborgs kända och okända kvinnor bl.a genom stadsvandringar, studiecirklar och samtal.

 

 

 

 

 

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
39171
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
20
Plats
Stadsparken
Helsingborg
Pris
1300 kr
Anmäl dig