Hoppa till huvudinnehåll

Sy och skapa kläder från det du redan har i garderoben (våren 2022)

Utmana din kreativitet i denna klimatsmarta textilworkshop där du utvecklas till att återbruka och finna nya vägar för dina avlagda kläder.

Vi syr nytt av gammalt och skapar plagg att njuta av under lång tid framöver.

Den här kurser ger dig möjligheter att skapa nya kläder helt utan att shoppa nytt. Tillsammans finner vi ut vad som passar bäst till just dina textilier. Något av det roligaste med återbruk är utmaningen att finna något vackert och nytt i vad du tidigare trodde var skräp. Låt dina gamla kläder få ett nytt liv genom att du återbrukar dem och syr om dem till ett nytt plagg.

Visste du om att när du återbrukar ett plagg så fördubblar du plaggets livslängd och minskar härigenom klimatavtrycket med 50 %!

Du kommer att lära dig om olika textila material och tekniker. Vi kommer att gå igenom varför vi ska återbruka och hur vi kan gå tillväga för att göra det som är mest klimatsmart.

Till kursen tar du med dig de kläder och textilier som du önskar återbruka samt gärna även knappar, band och annat spännande som du kan dekorera med.

Workshopen ges av Titti Augustsson, modedesigner och folkhälsovetare med stor kunskap och erfarenhet inom textilt återbruk.

Välkommen till en textilsmart workshop där du får kunskap och inspiration som du kommer att bära med dig under resten av ditt liv.

Lördag 29 januari och Söndag 30 januari kl 13.00 - 16.00

 

Är du med i ett fackförbund? Glöm inte utnyttja dina fackliga rabatter!
Ring facket eller ABF Helsingborg för mer info!

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
42067
Startdatum
29 januari 2022
Veckodagar
Lördag, Söndag
Tidpunkt
13:00–16:00
Antal tillfällen
2
Antal lediga platser
7
Plats
Folkets Hus
Pris
600 kr
Anmäl dig