Hoppa till huvudinnehåll

Väv tyg till kläder - master class med Gunnel Andersson

Välkommen att anmäla dig till denna inspirerande halvdag i vävningens tecken!

Gunnel Andersson kommer att visa, berätta och ge goda råd om att väva tyg till kläder. Hon har ett förflutet som vävlärare på textila, eftergymnasial utbildningar och inom Hemslöjden i Skaraborg.

Hon kommer att ha med sig mycket prover och visa färdiga plagg i olika kvalitéer och användningsområden för att inspirera oss. Vi kommer att få goda råd om kvalitéer, material, färger, olika bindningar, tätheter och efterbehandlingar och hur olika vävar kan varieras.

Idag driver Gunnel Andersson företaget Textila trådar, arbetar med textil, håller föreläsningar och kurser inom framför allt vävningens områden.

https://textilatradar.com/

 

Kl. 11-12 Föreläsning

Kl. 12-12:30 Lunch (finns att köpa på Foodcourt på plats eller medtages)

Kl. 12:30 - 15:30 Föreläsningen fortsätter

Under föreläsningen kommer det att vara flera uppehåll då det finns möjlighet att se och känna på alla vävprover och prova kläderna.

Det kommer att finnas vävhäften och vävbeskrivningar till försäljning på alla tyger som visas under dagen.ABF bjuder på kaffe.


 

Bra att veta:

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att ringa 042 - 17 64 00
  • Är du medlem i ett fackförbund? Glöm inte nyttja dina fackliga rabatter, detsamma gäller för medlemmar i Hyresgästföreningen.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i arrangemanget ska bli bra, tveka inte att nämna det i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt finns.
 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
43217
Startdatum
22 april 2023
Tidpunkt
11:00–15:30
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
13
Plats
Gamla Brandstationen
Gåsebäcksvägen 2 25227 HELSINGBORG
Pris
395 kr
Anmäl dig