Hoppa till huvudinnehåll

Kreativt skrivande

Tycker du att det är roligt att skriva? Vill du testa olika uttryckssätt, eller hitta just din skrivande röst? Kanske vill du få inspiration till ett pågående skrivprojekt? Då är detta studiecirkeln för dig!

Vi kommer att arbeta med en mängd olika skrivövningar. I en del övningar är fokus att skapa ett flöde i skrivandet – ett sätt att skriva obehindrat, utan att censurera sig själv. Andra övningar följer tydligare ramar, så som olika former av dikter, eller att exempelvis skriva en kortare text med utgångspunkt i ett ljud eller en känsla. Somliga övningar har en tydligare riktning mot berättande text, så som novell och roman – vi testar olika verktyg som kan ge inspiration till längre berättelser.

Studiecirkelns yttersta syfte är att ge näring till din kreativa kraft i ett sammanhang där lusten att skriva står i centrum.

Studiecirkeln träffas följande datum: 3/8, 4/8, 10/8, 11/8 och 13/8.

Målet är att studiecirkeln ska kunna bedrivas på plats. Med anledning av den rådande Coronapandemin går det dock inte att veta i nuläget om detta kommer att vara möjligt. Vi håller oss ajour med utvecklingen och följer de riktlinjer som myndigheterna dirigerar. I väntan på startdatum för studiecirkeln förbereder vi för att genomföra den digitalt. Du som anmäler dig till denna studiecirkel behöver därför tillgång till dator med ordbehandlingsprogram.

Cirkelledare Fanny Andreasson har studerat skönlitterärt skrivande och skrivpedagogik vid olika folkhögskolor. Hon har även varit verksam inom folkhögskola under flera år, som lärare på en skrivarlinje.


Är du med i ett fackförbund? Glöm inte utnyttja dina fackliga rabatter!
Ring facket eller ABF Helsingborg för mer info.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
39738
Startdatum
03 augusti 2020
Veckodagar
Måndag, Tisdag, Torsdag
Tidpunkt
09:00–11:30
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
10
Plats
ABF-huset Java
Grenadjärgatan 8 25453 HELSINGBORG
Pris
1095 kr
Cirkelledare
Fanny Andreasson
Anmäl dig