Hoppa till huvudinnehåll

Digital kurs i yinyoga

Känner du dig stel, har värk, är stressad eller känner blockeringar som du vill jobba med. Yinyogan är en av de få yogastilar som får dina muskler att slappna av helt. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi (kallas qi eller prana) och lugnar ditt sinne. Ta chansen att vara med hemifrån under december & Januari

Innehåll

Yinyoga är precis som annan yoga – men också dess motsats. Vi fokuserar på yin-delarna i kroppen så som skelett, myofascia, bindväv (som är en del av fascian), ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. De mycket enkla ställningarna utförs alltid liggande eller sittande. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden. I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch). Yinyoga är alltså ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar.

 

Målgrupp

Yinyoga passar alla människor och kroppar, dock särskilt effektiv för stela och orörliga personer. För dig som vill vara med i en digitalcirkel.

Effektiv för dig med ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt med en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska.

 

Tips och Material

Ta på dig mjuka kläder som du känner dig bekväm i och rulla fram en yogamatta om du har. Om inte du har en yogamatta, försök hitta ett underlag som är mjukt och stabilt. Ex kan man prova en vanlig matta men det är bara som alternativ om man inte har möjlighet att låna eller skaffa en matta.

Du behöver en dator med tillgång till internet. Du följer bara en länk som ledaren skickar ut inför er träff.

Upplägg

Vi träffas digitalt vid varje träff. Start den 24 januari.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
10633
Startdatum
24 januari 2021
Veckodagar
Söndag
Tidpunkt
19:15–20:15
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
8
Plats
ABF huset i Lomma
Kaptensgatan 4 23422 LOMMA
Pris
350 kr
Anmäl dig