Hoppa till huvudinnehåll

Yinyoga i Lomma

Känner du dig stel, har värk, är stressad eller känner blockeringar som du vill jobba med. Yinyogan är en av de få yogastilar som får dina muskler att slappna av helt. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi (kallas qi eller prana) och lugnar ditt sinne.

Innehåll

Yinyoga är precis som annan yoga – men också dess motsats. Vi fokuserar på yin-delarna i kroppen så som skelett, myofascia, bindväv (som är en del av fascian), ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. De mycket enkla ställningarna utförs alltid liggande eller sittande. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden. I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch). Yinyoga är alltså ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar.

 

Målgrupp

Yinyoga passar alla människor och kroppar, dock särskilt effektiv för stela och orörliga personer.

Effektiv för dig med ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt med en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska.

 

Tips och Material

Ta på dig mjuka kläder som du känner dig bekväm i och en yogamatta om du har. Mattor finns att låna om du inte har egen.

 

Tillgänglighet

Denna lokal ligger på andra våningen och erbjuder endast trappor upp.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
10209
Startdatum
27 september 2020
Veckodagar
Söndag
Tidpunkt
19:00–20:00
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
5
Plats
ABF huset i Lomma
Kaptensgatan 4 23422 LOMMA
Pris
450 kr
Anmäl dig